Tálcán kínálja a könnyű over esélyét a Dortmund-Frankfurt párosítás a Bundesliga 29. fordulójában. Alapvetően elmondható, hogy jók a számok mindkét oldalon, s közben azt se felejtsük, hogy az egymásnak feszülő felek akár trófeával is zárhatják a szezont.

Dicsőséges, hogy mindkét együttes megéle a tavaszt a BL-ben, még akkor is, ha utána korán búcsúzott. A Bayern-nél uralkodó válság és a leszakadó RB, nagy lehetőséget ad a Borussia kezébe, hiszen csupán két pont a hátrány a címvédő mögött, melynek ledolgozására van még öt forduló. Látva a bajorok teljesítményét korántsem lehetetlen a küldetés, de ahhoz magabiztos győzelmek kellenek például már most a Frankfurt ellen is. Írtam korábban, hogy jók a számok! Bőven hármas átlag felett születnek a gólok a dortmundiak meccsein, 28 forduló alatt 101-nél járnak, ami közel 4-es átlag. A hazai meccseik mutatója is jó, az 51 találat a 13 bajnokin egy gól híján kerek négyes, ráadásul ezt a tabellát egy meccsel kevesebbet játszva a Bayern-nél vezeti is a fekete-sárga gárda. Jó csapat-attitűdöt mutat, hogy többen is viszonylag sok találatot jegyeznek: Brandt nyolc, Moukoko hét, míg Reus és Reyna hat-hat dugónál jár. Ebből az adatból világosan az jön le, hogy Haaland után nem egy új gólvágó centerrel oldotta meg a klub a támadójátékot, azaz nem kizárólag egy emberen múlik a kapu előtti eredményesség. Ugyan Haller nem titkolt szándékkal a norvég csodagyerek helyére jött az Ajaxból, de elhúzódó betegsége miatt nem jelentett azonnali megoldást a Dortmundnak, s erre rá is ment a csapat tavalyi szezonja. Most viszont úgy fest, hogy az elefántcsontparti középcsatár elkezdi törleszteni az „árát”, hiszen 13 meccsen kapott szerepet és már négy találatnál jár. Edin Terzic a liga egyik gólképesebb csapatát irányítja, s szerintem 80.000 szurkolója előtt, most is játszik majd egy látványos meccset Dortmund.

Tavaly Európa Ligát nyert az Eintracht, s túlélte az őszi Bajnokok Ligája csoportkört is! Azt gondolom, hogy már ez egy nagy eredmény a frankfurtiak részéről, akik idén a DFB-kupában vannak már a négy között. A berlini döntőért a Stuttgartot kell majd lenyomniuk, aki a bennmaradásért mozgósítja elsődlegesen erőit. Glasner tudja nagyon jól, hogy aztán egy fináléban bármi megtörténhet, s az is látható, hogy idén a Frankfurt számára a bajnokságban az EKL-indulás elérése is nagy feladat lesz. Alapban azt gondolom, hogy a hazaiak lesznek a motiváltabbak, azonban a vendégek nyitott játékszerkezete (3-4-3), nem a bekkelésre rendezkedik be. Ha a Dortmundnál szó esett az egységesen megoszló gólokról, akkor meg kell említeni, hogy az Eintrachtban idén a center Kolo Mouani a király. A francia/kongói gólfelelős, már 13 találatnál jár és nem véletlen, hogy az értékét 65 millió euróra taksálják. Essen szó a frankfurti számokról is! Mind vendégként (45 gól 14 meccsen), mind összesítve (90/28) 3,00-s átlag felett van az együttes és a 49:41-es gólarány mutatja azt, hogy elöl és hátul is gólképes ez a gárda.

A mérkőzés forgatókönyvén gondolkodva, azt várom, hogy fanatikusai előtt megérzi a vér szagát a Borussia és egy erős első félidőt produkál majd. Amennyiben nekiesik ellenfelének a hazai csapat, akár 2-3 gólt is láthatunk majd szünetig. A rendelkezésre álló adatok azt vetítik előre, hogy a második játékrész vékonyabb lesz. A Dortmund meccsein átlagban 1,79, a Frankfurtén 1,57 születik a második félidőben, jó esetben ide is várhatunk egy gólt. Szerintem az első félidőben eldönti már a meccset a hazai gárda, tippem a félidei 3:0 után egy gála és 4:1. A standard 2,5 over könnyű hasznot sejtet!

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt: Gólok száma - Felett/alatt tipp