Az elképesztő női döntő után egy hasonlóan izgalmas férfi finálé következhet. 2021 után ismét összecsap a trófeáért Novak Djokovic és Danil Medvedev. A mérkőzés esélyese a szerb rekorder, de ha valaki akkor az orosz tudja hogyan lehet legyőzni Djokot hiszen már öt alkalommal is sikerült ez neki, amiből négyszer kemény borításon tette mindezt. A már említett 2021-es döntőben például 3-0ra tudott nyerni Medvedev, de Dubaiban az elődöntőben is szettveszteség nélkül múlta felül (6-4 6-4) a szerbet.

Djokovic hihetetlen tempóban menetel a 24. Grand Slam sikere felé. A sorsolása sem volt túl nehéz, ami szintén kedvezett neki és jól jöhet hogy a döntő előtt különösebben meg sem kellett izzadnia. Pontosabban csak nem kellett volna, hiszen Müller és Zapata Miralles legyőzése után a harmadik fordulóban majdnem beletört a bicskája Djere Lasloba. 0-2-es szetthátrányból sikerült fordítania, igaz 0-2 után végtelenül simán (6-1 6-1 6-3). Így még az a meccse sem nyúlt 4 óra fölé, azt követően pedig Gojo, Fritz és Shelton is 2,5 óra után meghajolni kényszerültek így maradt erőtartaléka bőven ami jól jön 36 évesen egy Medvedev elleni döntő előtt.

Az orosz viszont szintén meg sem izzadt eddig kedvenc Grand Slam tornáján. Balázs Attila elleni meccs még edzésnek is gyenge volt (6-1 6-1 6-0), de O'Connell (3-1), Baez (3-0) és a szebb napokat is látott De Minaurnak (3-1) sem termett sok babér. A negyeddöntőben már egy igazi nagyágyú Rublev volt az ellenfele aki szintén kevesebb mint három óra után mehetett zuhanyozni, majd az elődöntőben a világelsőn extra klasszis teljesítménnyel jutott túl Medve. Poliphoz hasonlították miután lehetetlennek tűnő labdákat ért el, remekül szervált (18/19 adógatójátékot megnyert) szinte nem volt gyenge pontja. 3óra 22 perc alatt végzett a spanyollal, így benne is bőven maradt energy a mai döntőre.

Fejben és formában is toppon van a 27 éves orosz, ami egy hosszabb meccset hozhat a Djokovic elleni döntőben.

Tipp: 3-2

Medvedev, Daniil - Djokovic, Novak: Játékok száma - Felett/alatt tipp