Hipp-hopp gyorsan eltelt a két hét és vége is a US Opennek az év utolsó GS tornájának. A férfi egyes fináléja az igazi csemege, ahol sokáig úgy nézett ki, hogy realizálódik a papírforma és Wimbledon után egyből létrejön Novak Djokovicnak a visszavágási lehetősége Alcarazzal szembe, ám Daniil Medvedev átírta a forgatókönyvet. Így nem az világelső és a második, hanem a világranglista 2. és 3. pozícióját elfoglaló teniszező vívja a 2023 -as US Open döntőt.

Ha őszinték akarunk lenni, az orosznak jóval nehezebb dolga volt, hiszen a honfitárs Rublev elleni negyeddöntő után Alcarazt kellett eltennie az útból, de ezt a feladatot is sikerült négy szettben megoldania, innentől pedig tényleg nincs mitől félnie.

Djokovic hozta a szokásosat, verte a riválisait, ha pedig égett a ház, lásd a Györe László elleni mérkőzést, (0-2 -nél), begyújtotta a rakétákat és egyetlen kérdés sem marad a találkozó végére.

Emlékezetes a két tenisz sztár 2021 -es itteni mérkőzése. Akkor a tét agyon nyomta a szerbet, hiszen, ha nyert volna megcsinálja a naptári Grand Slamet, ám végül három szettben kikapott. Most ilyen teher nem nyomja Djokovic vállát, akár a 24. GS is meglehet a mai nap.

Egy biztos, nagy csatározás elé nézhetünk és most a 2021 -es ütközetüktől eltérően arra számítok, hogy egyikük sem oldja meg könnyed három szettben a feladatot és lesz New York bajnoka.

Egymás elleni mérlegük 9-5 -t számlál, Djokovic javára, ám mindig is változatos, hullámzó összecsapásaik voltak.

Most is hosszabb szettvégjátékú meccset és gamekben gazdag US Open finálét vizionálok.

Medvedev, Daniil - Djokovic, Novak: Játékok száma - Felett/alatt tipp