Jo-Wilfried Tsongának első körös győzelme Guido Pella ellen február óta első sikerének számít, de ettől még következő ellenfele, Gael Monfils nem lesz elnéző vele. 

A pályafutásában nagyobb sikereket halmozó Tsonga, ezúttal nem indul esélyesként honfitársa ellen. A sérülése miatt, a belga verseny számára csak az idény negyedik tornája és sok mindent kell igazítania játékán, hogy újra megközelíthesse a ranglista élvonalát. Az említett első körös meccse is, amelyet roppant nehezen nyert meg (7-5, 5-7, 7-6), jól tükrözte a még poros játékformáját. A bukik szerint címvédői szándéka korán kudarcba fulladhat, mivel jelenlegi játéka nem tűnik elegendőnek Monfils ellen.

A papírforma azonban könnyen borulhat, mivel Gael sincs éppen optimális játékformában. Még Challenger-tornán is részt vett szeptemberben, hogy csiszolja játékát, de látszólag nem sokat segített, mivel egymás után három kínai tornán már első meccsén búcsúzott. Tsonga a hét hivatalos egymás elleni meccsből négyet nyert, de utóbbi kettőt úgy veszítette, hogy játszmát sem nyert. Mindketten már harminc felett vannak és habár Gaeltől már kevesen várnak igazán világot rengető eredményeket, azért Tsongától még kitelhet egy-két csillanás és a top 10 sem lezárt téma számára. Mindenesetre, Tsongának vernie kell minél előbb a Monfilshoz hasonló kaliberű ellenfeleket, ha még nagy álmok fűtik. 

Furcsa látvány Gaelt a világranglista 38. helyén látni, de még furcsább Tsongát a 75.-n. Akármilyen kimenetel is lesz, a látványosság biztosított, mert Jo támadó játéka és Gael furfangossága gyönyörű megoldásokat garantálnak.

október 18., csütörtök

Néhány odds a mérkőzésre:

Monfils nyer 2-0 2.60 2-1 3.95
Tsonga nyer 2-0 5.00 2-1 4.20

Játékok száma 23.5 Alatt 1.87 23.5 Felett 1.92
Szettek száma 2.5 Alatt 1.63 2.5 Felett 2.25


  Fogadj és nézd élőben!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018.10.17. (11:55).