Felépülése óta Dominic Thiem konokul próbálkozik kimászni az eredménytelenség szakadékából és Svédországban sikerült megszakítania a 2021-es római torna óta tartó vereségsorozatát a Tour-on.

Dominic Thiem (Fotó: Fresnel / Shutterstock.com)

A régóta várt győzelem nem jött könnyen, mert az osztrák játékosnak (ATP 339.) szetthátrányból kellett fordítania Emil Ruusuvuori ellen. Bár sokat jelent ez a győzelem számára mentális szempontból, nehéz lesz rá építeni, mivel egy olyan játékossal csap össze a nyolcaddöntőben, aki öt hivatalos meccsből, négyen verte. Ezen a Roberto Bautista Agut elleni mutatón talán nem most a legvalószínűbb, hogy szépíteni tud, de a spanyol játékosnak (ATP 20.) nem a lassú borítás a legerősebb pontja és lehet találni néhány érvet az esetleges papírforma-borulásra.

Roberto az idén csak négy meccset játszott ezen a típusú játékfelületen, hármat nyert, egyet pedig elveszített. Thiemmel csupán egy bemutató jellegű meccs erejéig találkozott salakon 2020-ban és akkor három felvonásban veszített. Emellett, a spanyol teniszező fizikai teljesítőképessége kérdéses, mivel a Wimbledon második fordulója előtt visszalépni kényszerült. Mindezek ellenére is, a bukmékerek oddsai Robertot kimagaslóan esélyesebbnek mutatják, de ha Dominic közeledni tud ahhoz a játékszínvonalhoz, amelyet régebb ismertünk tőle salakon, akkor nem számítana nagy meglepetésnek, ha kiejtené spanyol ellenfelét.

július 14., csütörtök

Tipp Szett hendikeppel Thiem, Dominic +1.5 @ 1.64

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.07.14., 07:08.