Andrey Rublev már a múlt hét óta nyeri egymás után az ATP500-as meccseket, viszont ez a sorozat véget érhet az osztrák torna negyeddöntőjében. 

Andrey Rublev (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Az orosz játékos (ATP 8.) a bécsi tornát megelőzően a szintén ATP500-as rangú szentpétervári tornát nyerte és ezzel megerősítette az idényzáró ATP Finals-on való részvételi esélyét. A továbbiakban sem lazsálhat, mert csak abban az esetben gyűjthet pontokat ezen a héten is ha legalább az elődöntőig jut el Ausztriában. Ettől a céltól már csak egy, de nagyon nehéz lépésre áll. A negyeddöntőben a hazai címvédővel, Dominic Thiemmel (ATP 3.) kell szembenéznie.

Rublev a nyolcaddöntőn a vártnál könnyebben jutott túl, miután Jannik Sinner már az első játszma elején visszalépett. Osztrák ellenfele egy nem túl meggyőző első forduló után emelte játékszínvonalát és problémamentesen búcsúztatta Cristian Garint (6-3, 6-2).

Három hivatalos mérkőzést játszott a két negyeddöntős mostanáig egymás ellen és Thiem 2-1-re vezet, de Rublev nyerte legutóbbi összecsapásukat (Hamburgban 2019-ben). Egy meccset játszottak kemény borításon és az ugyancsak Bécsben zajlott 2017-ben, amit Dominic 6-4, 6-3-ra nyert. A másik két meccsüknek mind az öt játszmája hosszabbítással végződött (Monte-Carlo 2018 és Hamburg 2019).

október 30., péntek

A cikk publikálásának időpontjában nem voltak elérhetők további szorzók a mérkőzésre.

További bécsi összecsapások


Fogadj teniszre!


18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2020.10.30. (06:45).