A Roland Garros elődöntőjében elszenvedett sérülését követően, az idén visszatért Alexander Zverevnek még nem sikerült arra a játékszintre visszakapaszkodni, amellyel a párizsi salakon Rafael Nadalt szorongatta.

Alexander Zverev 124
Alexander Zverev csak 66%-át nyerte az első adogatásainak az előző fordulóban. (Fotó: Leonard Zhukovsky/Shutterstock.com)

Sok hónapot igényelt felépülése és ez nagyban befolyásolta eddigi 2023-as eredményességét. Bár az év elején egy bemutató eseményen sikerült Novak Djokovicot vernie, a német játékos (ATP 14.) csak nemrég Dubaiban nyert egymás után meccseket hivatalos tornán, ahol az elődöntőig jutott. A kaliforniai Masterset egy könnyed Pedro Cachin elleni győzelemmel kezdte, a de a folytatásban nagy küzdelemre kényszerítette őt Emil Ruusuvuori (7-5, 1-6, 7-5). Az a látszat, hogy Zverevnek még szüksége van időre, hogy a régi énjét tudja a pályára vinni.

Emiatt, nem túl jók az esélyei a kirobbanó formában lévő Daniil Medvedev (ATP 6.) elleni összecsapásán. Az orosz játékos az Australian Open óta veretlen és sorban behúzta a bajnoki címeket Rotterdamban, Dohában és Dubaiban. Jelenleg tizenhat egymás után szerzett meccsgyőzelemnél tart. Indian Wellsben két szettben intézte el az ifjúsági világbajnokot, Brandon Nakashimát, de meglepő módon szettet veszített Ilya Ivashka ellen. Persze, a kis megingásnak nem lett komolyabb következménye, mivel a döntő játszmát 6-1-re seperte be. Egy ilyen sikersorozatot próbál most megszakítani a nem túl magabiztos Zverev. A hivatalos egymás elleni mérleg 6-6-ot mutat. Bár elveszítette legutóbbi összecsapásukat (ATP Finals 2021), Medvedev a legutóbbi hat mérkőzésükből ötöt nyert meg.

március 14., kedd

Tipp Játék hendikeppel Medvedev, Daniil -2.5 @ 1.41

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 március 13. 11:57 UTC.