Európában is vannak olyan játékosok, akik inkább a salakot kedvelik jobban a kemény borításnál és Dusan Lajovic egy jó példa erre.

Dusan Lajovic 016
Dusan Lajovic 2019-ben Masters-döntőt játszott a Monte-Carlo-i salakon. (Fotó: Celso Pupo/Shutterstock.com)

Nem sok időt töltött idén a gyors játékfelületeken, összesen csak hat meccset játszott és ezek közül négyet elveszített. Az Australian Open után átváltott a dél-amerikai salakra, ahol negyeddöntőket játszott Buenos Airesben, Rio De Janeiroban és Santiagoban. Az európai salakra Monte-Carloban lépett először (ahol 2019-ben döntőzött), de kissé nehezen szokott hozzá, mert az első főtáblás meccsét el is veszítette miután szerencsés vesztesként kapott lehetőséget. Banja Lukában viszont elkapta a fonalat és végig vert egy színvonalas mezőnyt és a 2019-ben, szintén salakon, Umagban szerzett tornagyőzelme mellé újabb bajnoki címet gyűjtött. Lajovic (ATP 40.) a szép, egykezes fonákját érvényesíteni tudta többek között a világelső Novak Djokovic ellen a negyeddöntőben, majd az immár Masters-győztes Andrey Rublev ellen is a döntőben.

A spanyolországi Masterset egy olyan ausztrál játékos ellen kezdi, aki jól mozog a salakon. Jason Kubler (ATP 63.) több Challenger és ITF bajnoki címet gyűjtött már össze a szemcsés borításon. Nemrég Sarasotában bizonyította tudását ezen a típusú játékfelületen egy Challenger-esemény alkalmával, amelyet meg is nyert. Azelőtt a houstoni zöld salakon a negyeddöntőig ért el. Az ausztrál játékos veszélyt jelenthet Lajovic számára a gyorsabb spanyol salakon, de a papírforma így is szerb sikert indikál, mert van egy szintkülönbség közte és Kubler között.

április 27., csütörtök

Tipp Mérkőzés nyertese Lajovic, Dusan @ 1.60

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 április 27. 5:28 UTC.