A luxemburgi szerva-röpte specialista, Gilles Muller utoljára szerepel a füvön, mert az idény végén visszavonul. Első ellenfele Newportban Marcos Baghdatis.

A harmincöt éves játékos a tavaly azt az érzést keltette, hogy sikerült visszafordítania az időt. Kétségtelenül, a 2017-s szezon volt pályafutása legeredményesebb éve. A volt junior világelső a tavaly nem csak a karrierje első két tornagyőzelmét szerezte meg, hanem a világranglistán is legjobb helyezését (21.) érte el. Talán leghíresebb meccsgyőzelmének is a tavaly örvendhetett, amikor a Wimbledonon Rafael Nadalt győzte le, ezzel eljutván a negyeddöntőbe.

Gilles Muller röptéje (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

A füves borításos tornák a newporti versennyel búcsúznak az idén, tehát ezen a héten van még egy alkalma Mullernek, hogy füvön a leggyorsabb játékfelületre alkalmas, látványos játékstílusával érvényesüljön, és hogy szakértelmével szórakoztassa a rajongókat. Az egykori Ausztrál Open döntős (2006), a ciprusi Marcos Baghdatis ettől még biztosan nem fog elérzékenyülni és mindent meg fog tenni, annak érdekében, hogy ő nyerjen. Elég kiegyensúlyozottak az esélyek a bukik szempontjából, hiszen Marcos sincs már csúcsformában. Muller győzelméért 1.84-s szorzót ajánlanak, a Baghdatiséért pedig 1.96-t. Muller a négy egymás elleni meccsből, csak a utóbbit nyerte (Tokió 2016), de ez alkalommal szépíthet a statisztikán. Az említett meccs mellett még sok érdekes összecsapás lesz követhető a newporti torna mai napján, ezért kár nem fogni az alkalmon.

Kiemelt mai meccsek Newporban:

  • Bernard Tomic - Dudi Sela: 1.30 - 3.55
  • Ryan Harrison - Nicolas Mahut: 1.81 - 2.00
  • Ivo Karlovic - Alex De Minaur: 2.08 - 1.75

Fogadj a newporti tornára!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.