A franciák egyetlen versenyben maradt képviselője a top 100-n kívüli Hugo Gaston, aki a selejtezőből indulva, már a negyeddöntőben találja magát, ahol a címvédővel, Daniil Medvedev-el játszhat. 

Hugo Gaston (Fotó: LiveMedia / Shutterstock.com)

Nem sokan láthatták előre a huszonegy éves francia teniszező párizsi bravúrjait, hiszen Hugo (ATP 103.) inkább a Challenger-tornák megszokott alakja. Nem mondható azért teljesen ismeretlennek, mert már sikerült két kiváló eredményt produkálnia salakon. A tavaly októberben, a Roland Garroson eljutott a nyolcaddöntőig úgy, hogy Stanislas Wawrinkát is verte, az idén júliusban pedig Gstaadban csak a döntőben kapott ki Casper Ruudtól. A US Opent követően, csak Challenger-tornákon vett részt, amelyek egy kivételével mind salakon zajlottak. Mégis, a párizsi fedett kemény pályás Masters-torna selejtezőiben Kevin Andersont és Lorenzo Musettit is három játszmában győzte le, majd a főtáblán szintén két döntő szettes sikerrel folytatta menetelését Arthur Rinderknech és Pablo Carreno Busta ellen. A nyolcaddöntőben Carlos Alcarazt 6-4, 7-5-re verte úgy, hogy a második szettben 0-5-ről fordított.

A negyeddöntőben a címvédőt, Daniil Medvedevet (ATP 2.) próbálja majd megizzasztani, de a bukmékerek nem sok esélyt adnak egy újabb hangzatos sikerére. Az orosz játékos a US Openen szerzett Grand Slam bajnoki címe után, csak a Laver Kupán és Indian Wellsben indult az e heti tornáig, az utóbbin a nyolcaddöntőben esett ki. Párizsban egy Ilya Ivashka elleni két szettes győzelem után, már jobban meg kellett dolgozzon a következő fordulóban, mivel Sebastian Korda ellen szetthátrányból fordította a találkozót. Bár Gaston remek menetelést hozott eddig össze a hazai közönség előtt, az oddsok azt mutatják, hogy Medvedev még így is túl nagy kihívás neki, főleg, hogy az orosz játékos az év végi világelsői ranglistahelyezésért is még harcban van.

2021.11.05., Péntek

20:30  Hugo Gaston - Daniil Medvedev    6.50    1.08

Az oddsok az Betfair fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2021.11.05. - 07:35. A mérkőzésre ajánlott oddsok teljes kínálatát a fogadóiroda oldalán tekintheted meg.

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.