Harmadik összecsapásukra készülnek Fucsovics Márton és Taylor Fritz miután idén az Indian Wells-i kemény borításon és a München-i salakon is összemérték erejüket.

Fucsovics Márton 38-1
Fucsovics Márton 2022-ben szintén negyeddöntős volt Stuttgartban. (Fotó: FRANCESCO PANUNZIO / Shutterstock.com)

Négy megnyert meccsen van már túl a harmincegy éves magyar játékos a német tornán. A selejtező körökön szettvesztesség nélkül robogott át, a főtáblán viszont döntő játszmákra volt szüksége, hogy legyőzze a látványos Denis Shapovalovot és a Nick Kyrgiost búcsúztató Yibing Wut. A negyeddöntő sem ígérkezik könnyűnek, mivel Marci (ATP 86.) mindkét eddigi mérkőzését elveszítette a top10-es amerikai játékos ellen. A kemény borításon legeredményesebb Fritz (ATP 8.) a gyepen is kiváló játékos és ezt a tavaly is bizonyította, amikor 2019 után másodjára nyerte az Eastbourne-i tornát, majd a Wimbledon negyeddöntőjében öt szettre kényszerítette Rafael Nadalt.

Stuttgartban csak egy meccset játszott és relatív simán (7-6, 6-3-ra) verte Aslan Karatsevet, amely során több mint háromszor annyi nyerőt ütött, mint amennyi ki nem kényszerített hibát gyűjtött (26/8), de a második szervájával játszott pontoknak csak 48%-át nyerte. Remélhetőleg, Marci keményebb ellenállást tanúsít az orosz játékosnál még akkor is ha Shapovalov kétszer, Wu pedig háromszor is el tudta venni adogatójátékát.

június 16., péntek

Tipp Szett hendikeppel Fucsovics, Marton +1.5 @ 1.93

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 16. 5:7 UTC.