Roger Federer (ATP 3.) két ötszettes meccsen és hét meccslabdán vergődte túl magát, hogy a tornagyőzelemre legnagyobb esélyes, Novak Djokovic-al (ATP 2.) csaphasson össze Melbourneben.

január 30., csütörtök

A 38 éves svájci játékos nem panaszkodhatott a sorshúzásért, mégis John Millman és Tennys Sandgren ellen is a döntő szettben Houdini-módra menekült meg a kieséstől. Az ausztrál a döntő szett tie-breakjéig kínozta Rogert, az amerikai pedig hét meccslabdát látott elillanni, mielőtt Federer az utolsó pillanatban fordított. Ezek a bravúrjai viszont, az elődöntőben megkérhetik a továbbjutásai árát. Összesen, a szerb játékos 10 óra és 11 perc játékidővel jutott zökkenőmentesen az elődöntőbe, Rogernek viszont 12 óra és 38 percre volt szüksége.

Az 50. összecsapásuk előtt, Novak összesítve 29-26-ra, az ausztrál Grand Slamen pedig 3-1-re vezet. A két játékos volt a legdominánsabb az utóbbi két évtizedben az Australian Openen, Djokovic hétszer, Federer pedig hatszor nyerte a tornát. Az a tény, hogy az elmúlt 16 évben, 13-szor valamelyik a két játékos közül szerezte meg a bajnoki címet, még többet mondóbb.

A bukmékerek nem sok esélyt adnak Federernek, mivel minden adat a szerb malmára hajtja a vizet, de Roger tudja, hogyha svájci pontossággal játszik, akkor nyerhet. Erre példa a legutóbbi összecsapásuk a tavaly ATP Finalsról, amelyet a Federer két játszmában nyert. Akkor viszont egész meccs alatt csak 6-szor(!) hibázott kényszerítetlenül, 81%-ban érvényesítette első szerváját, 69%-ban pedig a másodikat. Mindezek mellett, a szervafogadása is színvonalas kell legyen, mert az említett megnyert meccsén 47%-ban nyerte a fogadópontokat. Bár az első két fordulóban (Steve Johnson és Filip Krajinovic ellen) a szervájának és fogadópontjainak statisztikái hasonlíthatóak az előbbi mutatókhoz, a következő három meccsén (Fucsovics Marci ellen még 45%-ban nyerte a fogadópontókat) már nem emelkedett ilyen színvonalra játéka.

Néhány szorzó az összecsapásra:

Fogadj itt az elődöntőre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2020.01.29. (10:55).