Már kopogtat az év első Grand Slam tornája Ausztráliában és úgy mint mindig, nem érkezik most sem üres kézzel. Megszokhattuk már, hogy a torna a folyamatos fejlődés híve és az idén sem akar a magas elvárások szintje alá kerülni. Az Adidas cég pedig, természetvédő tulajdonságát bizonyítja ez alkalomból.    

A ruhagyártó óriáscég társult a Parley óceánvédő szervezettel és az Ausztrál Openen bemutat egy 100%-ban óceáni plasztikhulladékot újrahasznosító ruhasorozatot. Az olyan sztárok, mint például Angelique Kerber, Alexander Zverev, Garbine Muguruza, Caroline Wozniacki vagy akár Dominic Thiem ezekben lesznek láthatók Melbourneban. Ez már egy olyan hír, amelynek nem csak a rajongók kellene örvendjenek.

Állítólag, a Dunlop cég egy öt éves szerződés értelmében az Ausztrál Open hivatalos labdáit fogja biztosítani ezután, felváltva a Wilson labdákat, amelyek eddig voltak használva. Bernard Tomic nem éppen örül a változtatásnak, mivel a bemutató jellegű Kooyong Classic tornán, kifejtette elégedetlenségét a labdák minőségével kapcsolatban. Azért azt gondolom, hogy jelen pillanatban, a témában illetetteket nem sokat zavarja Bernard véleménye. Az ATP-nek úgyszintén a Dunlop fogja gyártani ezután a hivatalosan használandó labdáit.

Egy másik újdonság az idei tornán az lesz, hogy a főtáblás meccseken be lesz vezetve az úgynevezett serve clock, amely azt követeli a játékosoktól, hogy egyik pont befejeztétől a másik kezdetéig ne teljen el több mint 25 másodperc. Mostantól a Grand Slam-torna mind a 16 pályáján igényelhető lesz a játékosok által az elektronikus visszajátszás. Arról semmiképp nem kell megfeledkeznünk, hogy az idei verseny alkalmával a döntő szettben 6-6 állásnál 10 pontos tie-break lesz bevezetve. Persze, megosztottak voltak ismét a vélemények. Angelique Kerber azt nyilatkozta, hogy ő a régi eredménytípus kedvelője, mert szereti a fizikai állóképességet tesztelő összecsapásokat.

A torna selejtezői már lassan a döntőkhöz érnek, amelyeken a feljutni vágyó játékosok még egy próbatételt kell teljesítsenek mielőtt a főtáblások lehetnek az ausztrál Grand Slam-tornán, így a mérkőzések nagyon izgalmasaknak ígérkeznek.

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.