Az NFL bejelentette, hogy a következő szezonban három 2023-as nemzetközi játék kerül megrendezésre az Egyesült Királyságban. Ez azt jelenti, hogy három alkalommal is csupán egy rövid repülőút választhat el majd minket az amerikai foci leghatalmasabb alakjaitól.

A Buffalo Bills és a Tennessee Titans lettek azok a kijelölt csapatok, amelyek a londoni Tottenham Hotspur Stadionba szerepelnek (az egyetlen Egyesült Államokon kívüli, kifejezetten erre a célra épített NFL-stadion), amely ismét két nemzetközi mérkőzésnek ad otthont. Ez lesz a Buffalo és a Tennessee második londoni útja, mivel a Bills 2015-ben, míg a Titans 2018-ban játszott már a Wembley Stadionban.

Peter O'Reilly, az NFL Club Business, Major Events & International ügyvezető alelnöke elmondta:

"Izgatottan várjuk, hogy 2023-ban ismét öt mérkőzést játszhassunk az Egyesült Államokon kívül. Tudjuk, hogy az élő, rendszeres szezonbeli mérkőzések mennyire fontosak a szenvedélyes globális amerikai futball szurkolóink számára és köszönjük klubjainknak, hogy hosszú távon elkötelezték magukat eme fontos kezdeményezés mellett. A játékunk iránti érdeklődés világszerte minden eddiginél nagyobb és alig várjuk, hogy 2023-ban visszatérjünk az Egyesült Királyságba és Németországba az NFL legikonikusabb klubjaival és sztárjaival.”

A 2023-as NFL Nemzetközi Játékokon összesen öt csapat vesz részt. A Jacksonville Jaguars is visszatér a Wembley Stadionba, az Egyesült Királyságban való többéves játék iránti elkötelezettségük részeként. 

Emellett a 2023-as szezonban a Kansas City Chiefs és a New England Patriots is Németországban játssza majd az alapszakasz valamely mérkőzését, a pontos célvárosok pedig hamarosan bejelentésre kerülnek.

Az NFL korábban megerősítette már, hogy a következő négy évben München és Frankfurt adhat otthont a németországi mérkőzéseknek. A Chiefs és a Patriots is része az NFL IHMA programjának és mindkét csapat megkapta a szükséges németországi marketing jogokat.

Henry Hodgson, az NFL UK ügyvezető igazgatója is megszólalt a hírrel kapcsolatban:

"Izgatottan várjuk ezt a három csapatot 2023-ban az Egyesült Királyságba. A Jaguars számára óriási mérföldkő, hogy a 2013-as első mérkőzésük óta immár 10. alkalommal játszanak Londonban és ez jól mutatja a piac iránti elkötelezettségüket. A Bills és a Titans eközben két ikonikus csapat, szupersztár játékosokkal, akik történelmük során először kapnak lehetőséget arra, hogy a világszínvonalú Tottenham Hotspur Stadionban játsszanak."

Egyébként a Wizzair légitársaságnak Budapestről Londonba naponta van járata és amennyiben időben lecsapsz egy NFL jegyre és egy repjegyre, egész jó árban meg lehet úszni egy ilyen izgalmas kiruccanást.

Szerintetek megéri Londonban nézni a nagyokat?

Borítókép: Shutterstock.com/Nando Machado