Az NFL megerősítette, hogy jelenleg három településsel is folynak megbeszélések a németországi alapszakasz házigazdájának meghatározása érdekében.

A szervezet a legmegfelelőbb partnervárost keresi azzal a céllal, hogy Németországra is kiterjesszék a nemzetközi NFL mérkőzéseket. A jelenlegi kandidánsok Düsseldorf, Frankfurt és München.

“Az alapszakaszbeli játékok kulcsfontosságúak lennének a német rajongótábor szélesítésében, mivel több izgalmat teremtenének a sport iránt és mélyebb kapcsolatok és kötődés jönne létre a szurkolók és a játékközösség köreiben.” - fejtette ki Brett Gosper, az NFL európai és brit részlegének a vezetője.

A három város jelenleg mélyebb beszélgetésekben vesz részt a sportesemények rendezéséről. A tervek szerint 2022-től minden szezonban legalább négy nemzetközi mérkőzést rendeznének és minden NFL csapat esélyt kapna nemzetközi verseny házigazdájának lenni, nyolc szezononként egyszer.

“A német városok által tanúsított érdeklődés megerősíti a tényt, miszerint ez egy fantasztikus lehetőség a házigazda számára. Jelentős gazdasági előnyökről van szó, globális méretekről valamint az esélyről, hogy az NFL közösségének és helyi tevékenységeinek növekedési központjává váljon.’ - tette hozzá Gosper.

Az NFL európai feje arról is beszámolt, hogy szükséges találniuk egy stadiont, amely teljes mértékben képes kezelni egy NFL játék logisztikáját, továbbá szeretnének együttműködni egy olyan konzorciummal, amely magába foglalja a helyi és regionális önkormányzatokat, a stadion tulajdonost, a helyi érdekelteket és potenciális kereskedelmi partnereket.

Az NFL közleménye szerint 19 millió rajongója van Németországban, a ProSieben és a DAZN televíziós partnerek évi NFL nézettsége 2017 óta évente több mint 20 százalékkal nőtt.

Az NFL 2007 óta 29 mérkőzést rendezett Londonban, ez a hír pedig a 30-ik meccs előtt robbant, amelyet a Tottenham Hotspur Stadionban rendeznek, október 17-én, vasárnap. 

október 17., vasárnap