A csütörtöki utolsó csoportkör során megtudtuk, hogy ki folytatja a tavaszi szereplést az Európa Liga 2022-23-as kiírásában. Amint tudjuk a Ferencváros is köztük van.

Bár a zöld-fehérek elveszítették utolsó csoportmeccsüket a török Trabzonspor ellen, de mivel már egy fordulóval korábban bebiztosították a csoportelsőségüket így 47 év után ismét játszhatnak tavasszal európai kupasorozatban.

A tíz pontjával - minden idők legjobb magyar csoportszereplésével - első helyen záró Ferencváros nem lesz érdekelt a 16 közé jutásért sorra kerülő februári párharcok hétfői sorsolásán, majd csak a nyolc továbbjutóból kap ellenfelet a márciusi nyolcaddöntőre. A finálét május 31-én a Puskás Arénában rendezik.

Szalai Attila csapata, a Fenerbahce is ott lesz a legjobb 16 között, miután az utolsó csoportmeccsükön győztek, s az első helyen zárták ezt a kört. Velük ellentétben Schafer András csapata, az Union Berlin nem zárhatta elsőként a csoportot, de mivel az utolsó fordulóban 1-0-ra nyertek a belga Union Saint-Gilloise ellen, a tabella második helyén zárták az őszi menetet, így ott lehetnek a februári rájátszáson.

A Ferencváros játékosai, elöl Dibusz Dénes csapatkapitány az Európa-liga csoportkörének 6. fordulójában játszott Trabzonspor-Ferencváros mérkőzés után. MTI/Illyés Tibor

Európa Liga, már nyolcaddöntős csapatok:

FERENCVÁROS, Real Betis (spanyol), Union Saint-Gilloise (belga), Freiburg (német), Real Sociedad (spanyol), Feyenoord (holland), Arsenal (angol), Fenerbahce (török)

Európa Liga rájátszásba jutott csapatok:

EL-másodikok: Manchester United (angol), Midtjylland (dán), Nantes (francia), AS Monaco (francia), PSV Eindhoven (holland), AS Roma (angol), Union Berlin (német), Rennes (francia)

Bajnokok Ligája-csoportharmadikok: Ajax Amsterdam (holland), Atlético Madrid (spanyol), FC Barcelona (spanyol), Sporting CP (portugál), Sahtar Donyeck (ukrán), Sevilla (spanyol), Salzburg (osztrák), Juventus (olasz)

Fogadási ajánlat az Európa Ligára:

Az Unibet fogadási ajánlatát böngészvén láthatjuk, hogy a Fradinak adják a legnagyobb szorzót, hogy megszerzi a trófeát, s nem kevesebb, mint 201.0-ás szorzón fogadhatunk minderre. Aki mer, az nyer. Nem kicsit, sokat! Íme egy pár lehetőség:

Bevállalnád? Fogadj a Fradira, és szurkolj a zöld-fehérek végső sikerére. A döntő már "sima liba" kellene hogy legyen hazai környezetben. Addig meg csak 3 párharcon kell továbbjutni.