Nincs csúcsformában a két Grand Slam bajnok, de a londoni csapatmunkájuk iránt nagy az érdeklődés.

Novak Djokovic és Stanislas Wawrinka (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

Novak Djokovic nem az első alkalommal választ magának Grand Slam győztes társat, hogy részt vegyen egy torna páros versenyszámában. 2010-ben Rafael Nadal oldalán indult Torontóban, de ki is kaptak első meccsükön. Ez időtájt, amikor sem a szerb, sem a svájci játékosnak nem éppen fénylik egyéniben a karriere és több meccsre van szükségük mindkettőjüknek (főleg a rövid ideig tartó füves szezonban), úgy döntöttek, hogy együtt indulnak a londoni versenyen.

Novak nem sok érdeklődést mutatott pályafutása során a páros versenyszám iránt, de egyetlen tornagyőzelme pontosan Londonban jött Jonathan Erlich oldalán 2010-ben. Wawrinka viszont nagyobb hajlamot mutatott e téren, annak ellenére, hogy nem sok tornát nyert ő sem. A legkimagaslóbb vívmánya talán a Roger Federerrel közösen szerzett olimpiai bajnoki cím 2008-ban Pekingben. Rogerrel a Davis Kupában sok alkalommal bizonyították rátermettségüket párosban is. A 2014-s sikerükben a franciák ellen nagy szerepe volt az általuk duplában szerzett pontnak.

A Djokovic-Wawrinka párosnak nem lesz egyáltalán könnyű dolga az első meccsen, hiszen ellenfeleik a bukik által esélyesebbnek tartott (1.56) Tomas Berdych-Fernando Verdasco páros lesz. Novak és Stan szorzója 2.40.

Focilabda helyett teniszlabda

Paolo Maldini (Fotó: Paolo Bona / Shutterstock.com)

Különösen érdekes dolgok történnek párosban az utóbbi időben, Paolo Maldini, az AC Milan és az olasz válogatott volt legendás játékosa újra hivatalos tornán ragad ütőt. A hamarosan 50. évét ünneplő volt focista az Aspria Tennis Cup Challenger versenyen fog részt venni Stefano Landonioval, akiről azt kell tudni, hogy profi teniszező volt és jelenleg pedig Paolo edzője. Az előselejtezőben elért sikerüknek köszönhetik az újabb lehetőséget és sokan kíváncsian várják szereplésüket.

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.