Joachim Löw szerződése a 2022-es világbajnokság végéig érvényes lett volna, de korai megszakítását kérte és ebbe a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) bele is egyezett. Ez nem mást jelent, mint hogy lemond a vezetőedzői szerepéről a 2020-as Európa-bajnokság után.

Löw 2006 augusztusában vette át a pozíciót Jürgen Klinsmanntól, a legnagyobb sikert pedig 2014-ben érte el, amikor a német válogatott megnyerte a labdarúgó-világbajnokságot.

“Nagyon tudatosan teszem meg ezt a lépést tele büszkeséggel és hatalmas hálával, ugyanakkor továbbra is nagyon motivált vagyok, a közelgő Európa-bajnokságot illetően. Büszke vagyok, mert hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy immár 17 éve dolgozhatok együtt a világ legjobb focistáival és támogathatom őket a fejlődésükben.” - nyilatkozta Löw.

Fritz Keller, a német labdarúgó-szövetség elnöke egyébként úgy gondolja, hogy Löw időben tájékoztatta őket a döntéséről, ami tisztességes dolog. Szerinte elegendő idő maradt arra, hogy kinevezhessék az utódját.

Legutóbbi Eb-n emiatt is híres lett:

Jürgen Klopp neve már régóta felmerült a német válogatottal kapcsolatban. Novemberben még a következőt mondta:

“A jövőben talán. Most? Nem. Nincs időm, nagyon intenzív munkát vállaltam magamra.”

Mindeközben az RB Leipzig vezetőedzője, Julian Nagelsmann azt állítja, hogy nem érdekli őt jelenleg a válogatottnál üresedő pozíció.

Németország a 2020-as Eb alatt legközelebb Franciaországgal, Portugáliával és Magyarországgal lép pályára az F-csoport keretén belül, ezeket a meccseket a müncheni Allianz Arenában játsszák majd.

Szerintetek ki lesz a Nationalelf következő vezetőedzője?

Tudtad? Ha általunk regisztrálsz az Unibetre, akkor akár egy 10 000 forint értékű befizetési bónusz is a tiéd lehet, sőt befizetésed követően egy 5000 forintos ingyenes fogadásban is részesülsz. Regisztráció!

Borítókép: Shutterstock.com/Alizada Studios