Alig kezdődött el a nagyméretű kanadai tenisztorna, máris nagyméretű összecsapások várnak ránk. Ezek között a hazai remények nevei is megjelennek, tehát kiváltképp jó érzés lehet a hangulatos lelátóról követni a torna eseménygazdag keddi napját.

A legjavából

Nagyon nehezen lehet kiválasztani a nap meccsét, hiszen a sorsolás izgalmas rangadók sorozatával kényezteti a rajongókat. Mégis, talán elsősorban a Stanislas Wawrinka - Nick Kyrgios és Hyeon Chung - Novak Djokovic mérkőzések vonják magukra a figyelmet. Wawrinka, a háromszoros Grand Slam-győztes vereségről vereséget halmoz hosszas sérülése után, de bevallása szerint ez nem bátortalanítja el a svájci játékost. A világranglista 195. helyéről nem várhatott könnyű sorsolást, így már első meccsén A 17. helyen álló, Nick Kyrgiosal kell szembenéznie. Az ausztrál tehetség sem büszkélkedhet utóbbi eredményeivel, hiszen ez az idénye inkább a jó játék keresgélésével telt idáig, de az a tudat, hogy újra olyan borításon játszik, amelyen eddigi összes rangosabb sikereit érte el, biztosan segíti. Az idei egyetlen tornagyőzelme is ilyen borításon született még a szezon kezdetén Brisbaneban. Kyrgios a bukik szerint elég nagy főlénynek örvend az esélyeket illetően, de ez nem is meglepő ha Wawrinka jelenlegi gyenge játékformájára gondolunk. Nick szorzója 1.53, a Stané pedig 2.50. Négy alakalommal játszottak eddig egymás ellen, az állás jelenleg 2-2. Nyugodtan mondható, hogy Wawrinkának nem épp kedvező egy olyan támadó játékossal játszani mint Kyrgios akkor amikor a fizikai formájának nincs teljében. A gyors játékritmus ha elég pontos lesz nem fogja kímélni a svájci játékost. Nehéz lesz neki így átvenni a játék irányítását, amely talán egyetlen esélye a továbbjutásra.

Stanislas Wawrinka (Fotó: Belish / Shutterstock.com)

Visszavágó?

Az idei Ausztrál Open egyik legnagyobb meglepetését okozta az ifjú dél-koreai Hyeon Chung amikor a torna nyolcaddöntőjében legyőzte Novak Djokovicot. Ennek tudatában, a szerb játékos biztosan majd mindent megtesz annak érdekében, hogy legyőzze Hyeont ha már a sorsolás újra egymás ellen hozta össze őket. Az említett meccs teljesen más körülmények között zajlott a mostaniaknál, Djokovic mély hullámvölgyben volt, Chung pedig eddigi pályafutása legjobb játékformáját fogta ki. Azóta sok minden változott, Djokovic Wimbledon bajnok lett (újra), Chung pedig inkább sérüléseiből épül fel. Érdekes lesz, hogy a körülmények megváltozásával, hogyan alakul majd a meccs. Nem meglepő, hogy Djokovic 1.22-s szorzóval az összecsapás esélyese, de a jól alkalmazkodó és változékony fiatal Hyeon nem megszeppenő típus és harcolni fog a továbbjutásért (4.50), még akkor is ha kicsi rá az esély. Változékony és kezdeményező játékot kell bedobnia ellenfele ellen, de kivitelezési képessége most kérdéses. Mégis, nagy előnye van más játékosokkal szemben akik Djokovic ellen játszottak az idők során (pl. Monfils), hogy tudja (!), hogy mit kell hoznia a siker érdekében.

Hyeon Chung (Fotó: action sports / Shutterstock.com)

Az érdekes keddi játéknap további fénypontjai:

  • Milos Raonic - David Goffin: 1.58 - 2.38
  • Vasek Pospisil - Borna Coric: 3.10 - 1.37
  • Jeremy Chardy - Denis Shapovalov: 2.70 - 1.46
  • Damir Dzumhur - Stefanos Tsitsipas: 2.43 - 1.56
  • Steve Johnson - Fabio Fognini: 2.08 - 1.75
  • Kei Nishikori - Robin Haase: 1.22 - 4.35
  • Frances Tiafoe - Marco Cecchinato: 1.40 - 3.00
  • Naomi Osaka - Carla Suarez-Navarro: 1.54 - 2.48
  • Viktoria Azarenka - Kristina Mladenovic: 1.48 - 2.65
  • Daria Kasatkina - Maria Sakkari: 1.43 - 2.85
  • Johanna Konta - Jelena Ostapenko: 1.66 - 2.23
  • Elise Mertens - Eugenie Bouchard: 1.42 - 2.90


Fogadj a Rogers Cup-ra!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.