A Győri Audi ETO KC a Magyar Kupa-döntő, a dán Team Esbjerg pedig a bajnoki finálé elvesztése után készül a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjére, amelynek szombati elődöntőjében egymással találkozik a két csapat.

A győriek 2004 után kaptak ki ismét rendes játékidőben a hazai kupasorozat fináléjában, mivel a Ferencváros 26-22-re legyőzte őket vasárnap Debrecenben. Az Esbjerg a bajnoki döntő harmadik mérkőzését kedden 25-24-re veszítette el az Odense ellen, utóbbi így 2-1-re megnyerte a párharcot.

A női BL végjátékában 2014 óta rendeznek négyes döntőt, eddig minden tornának a magyar főváros adott otthont, de a Papp László Budapest Sportaréna helyett immár a tavaly decemberben átadott MVM Dome lesz a helyszín, amely a januári férfi Európa-bajnokság csoportkörében, középdöntőjében és a döntő hétvégéjén is számos meccsnek otthont adott. A hivatalosan 20 022 fős befogadóképességű csarnokba a legutóbbi, csütörtöki adatok szerint még csak 12 ezer belépőjegy kelt el.

Az ETO 14. alkalommal jutott a legjobb négy közé a BL-ben, 2007 óta ez csak egyszer, 2015-ben nem sikerült neki. A fináléba nyolcszor került be, amit ötször nyert meg, tavaly bronzérmes lett. Idén csoportgyőztesként jutott tovább, majd a negyeddöntőben 56-44-es összesítéssel búcsúztatta a francia Brest Bretagne együttesét. Az Esbjergnek ez lesz az első szereplése a BL legjobb négy csapata között. A csoportkörből ugyancsak az első helyen lépett tovább, a negyeddöntőben pedig csupán egy góllal, 53-52-es összesítéssel bizonyult jobbnak a román CSM Bucurestinél.

Tippek, vélemények?

A szombati elődöntő mérkőzések:

június 04., szombat

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022-06-03, 09:30

  Fogadj és nézd élőben!

Forrás: Admin