A Wimbledonon már megtörténhet az említett változás. Addig is, Roger Federer Stuttgartban kezdi a füves szezont Mischa Zverev ellen.

Ami Federer ruházatát illeti, még csak szóbeszéd de lehet valami belőle hiszen egyre többen híresztelik. A svájci teniszezőnek lejárt a 2008-ban kötött tíz éves szerződése az amerikai óriáscéggel, így megkezdődhet a hajsza a játékos aláírásáért. Állítólag, a japán Uniqlo cég 300 millió dolláros szerződést ajánlott Rogernek 2028-ig. Az tény, hogy a 37. évében járó sportoló neve hatalmas reklámnak számítana a japán cégnek főleg, hogy már nincs messze a 2020-s Olimpia, amely Tokióban lesz megrendezve. Két kérdést viszont már fel lehet tenni az esetleges megegyezéssel kapcsolatban. Milyen sportcipőt fog ezután használni, mert az Uniqlo nem gyárt sportcipőket, és mi lesz a híres RF lógóval, amely a Nike tulajdona? Még semmi sem hivatalos, de talán nem hiába szokás mondani, hogy nincs füst tűz nélkül. Megjegyzendő, hogy Novak Djokovicot is kötött a tavalyig szerződéses kötelesség az Uniqlohoz, jelenleg Kei Nishikorit láthatjuk a japán cég ruháiban.

Roger Federer Nike sportcipője (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

Stuttgartban viszont már láthattuk Federer edzésén, hogy egy kissé megváltoztatott ütőt használt a svájci játékos. Az eddigi teljesen sötét színezetben fehér színt ékelt be a Wilson. A kinézete a híres NCode vonalra emlékeztetheti azokat, akik már régebb ismerik a márkát. A német tornán Mischa Zverev ellen mutathatja ezt be. Ez a bemutatás a bukik szorzóiból ítélve is, nagy valószínűséggel sikeres lesz. Roger szorzója 1.12, a Zverevé pedig 6.50. A statisztikában sincs semmi meglepő, Federer mind az öt egymás elleni meccsüket nyerte. Az viszont megfigyelhető, hogy a svájcinak nem éppen ment jól az elmúlt két évben ezen a tornán. 2016-ban Dominic Thiem verte az elődöntőben, a tavaly pedig Tommy Haas búcsúztatta már az első meccsen. Ha sikerül az idén Federernek a döntőbe jutnia, akkor ismét világelső lesz.

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.