Az előző idény második kemény pályás részében Liudmila Samsonova bizonyult az egyik legjobb játékosnak, ezért az ausztráliai idénykezdésen nagyok lesznek az elvárások tőle.

Liudmila Samsonova (Fotó: Marco Iacobucci Epp/Shutterstock.com)

Az augusztusi és szeptemberi hetekben három tornát nyert Washingtonban, Clevelandban, Tokióban és ezek a sikerek közé még egy US Open-nyolcaddöntő is belefért. A huszonnégy éves orosz hölgy (WTA 20.) neves játékos ellen kezdi a 2023-as idényt, ugyanis a háló túloldalán Shuai Zhang (WTA 25.) lesz, aki pályafutása során három WTA és számos alacsonyabb rangú bajnoki címet gyűjtött be. Minden győzelmét kemény borításon szerezte, legutóbbi sikere márciusban jött a lyoni WTA-tornán.

Bár a harminchárom éves kínai játékos rutinfölénynek örvend, az elmúlt hónapok tükrében Samsonova látszik esélyesebbnek. Zhang is nyolcaddöntőt játszott a US Openen, majd Tokióban az elődöntőben éppen Samsonova verte két játszmában (7-6, 6-2-re), ami eddigi egyetlen egymás elleni összecsapásuk volt. Ezután Shuai már csak két év végi alacsonyabb rangú tornán (Andorra, Limoges) tudott egymás utáni meccseket nyerni és a negyeddöntőkbe jutni.

A cikk publikálásának időpontjában még nem voltak elérhető oddsok a mérkőzésre.

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.