Az amerikai játékos már októberben Ostravaban magára vonzotta a reflektorfényt, amikor egymás után verte Karolina Pliskovát és Maria Sakkarit.

Alycia Parks (Fotó: martin SC photo/Shutterstock.com)

A december 31-én születésnapját ünneplő még huszonegy éves Parksot a csehországi tornán az utólag bajnoki címet megszerző Barbora Krejcikovának sikerült vernie a negyeddöntőben. Közel két hónapra az ostravai menetelésétől, a múlt héten Alycia WTA125-ös bajnoki címet nyert az andorrai hasonló fedett kemény borításon és immár a top 100 tagja (pontosan 100. a ranglistán). A döntőben a rutinosabb Rebecca Petersont győzte le két sima játszmában (6-1, 6-4) és úgy néz ki, hogy a kemény szervával és taroló vonalmenti támadó ütésekkel rendelkező Parks Angersben kamatoztatni akarja az elkapott remek játékformáját és már a negyeddöntőben van. Szettvesztesség nélkül győzte le Shuai Zhangot és Jaqueline Cristiant, így nem mondható esélytelennek Marketa Vondrousova ellen sem.

Bár a cseh játékos csak két évvel idősebb Alycianál, jelentős rutinfölénye van. Sokan inkább a 2019-es Roland Garros-döntőjére emlékeznek, azonban hasonló fedett kemény borításon szerezte eddigi egyetlen WTA bajnoki címét 2017-ben Bielben. Idén nem volt valami eredményes, így a világranglista 97. helyén találja magát. Április közepétől október végéig nem játszott, viszont november elejétől kezdve veretlen! Nyert egy ITF-tornát az Egyesült Királyságban, majd legyőzte Danielle Collinsot a Billie Jean King Kupában és szettvesztesség nélkül verte Angersben ezen a héten Yanina Wickmayert és Viktoriya Tomovát. Vondrousovának most kiváltképpen szüksége lesz az említett rutinfölényére, mert Parks lendülete nagy önbizalmat is adhatott az amerikai játékosnak.

december 09., péntek

Tipp Szett hendikeppel Parks, Alycia +1.5 @ 1.96

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.12.09., 06:39.