Lendülettel és győzelemmel kezdte az új idényt Emma Raducanu miután a tavaly sérülések miatt nem tudta legjobb formáját hozni.

Emma Raducanu (Fotó: Marco Iacobucci Epp/Shutterstock.com)

A közönségkedvenc volt US Open-bajnok acélos kihívót kapott nyitómeccsén és szetthátrányból fordított az ígéretes Linda Fruhvirtova ellen. Bár a csehországi játékos csak tizenhét éves, már WTA-bajnoki címmel büszkélkedhet, amelyet hasonló kemény borításon szerzett a tavaly szeptemberben Chennaiban, ezért ellene nyerni jeles teljesítmény volt Emma (WTA 78.) részéről. Egy negyeddöntős helyért a brit játékos a világranglista 134. helyén álló Viktoria Kuzmovával fog összecsapni, aki a selejtezőkből főtáblára jutva, Bernarda Pera ellen borította a papírformát két játszmában.

A huszonnégy éves szlovák játékosnak még nem sikerült nagy dolgokat végrehajtani a WTA Touron, de az ITF szintű tornákon jó eredményekkel büszkélkedhet. Megemlítendő, hogy a tavalyi US Openen a selejtezőkből indulva a második fordulóig jutott, ezután pedig egy döntőt és két elődöntőt játszott szintén kemény pályás ITF-tornákon. Pera legyőzése nyilván nagy sikernek számít, de Emma, aki fizikailag is sokat fejlődött az utóbbi hónapokban, már egy más szint.

A cikk publikálásának időpontjában még nem voltak elérhető oddsok a mérkőzésre.

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.