A tavalyi Roland Garros-győztes, Barbora Krejcikova visszatér a lassú borításra a Wimbledont követően és Xiyu Wang ellen mutatkozik be a magyar fővárosban.

Barbora Krejcikova (Fotó: Mai Groves / Shutterstock.com)

Három hónapos kihagyás után, nem a legsikeresebb volt május végi visszatérése a csehországi játékosnak (WTA 17.) mivel úgy a francia Grand Slamen, mint az Eastbourne-i gyepen első meccsein kikapott. A Wimbledonon viszont már kezdett formába rázódni és a harmadik fordulóig jutott, ahol az utólag negyeddöntőt játszó Ajla Tomljanovic verte három játszmában. Budapesten már hosszabb menetelésben reménykedhet, de első ellenfele rengeteget játszott idén salakon és 21:8-as mérleget tudott felállítani ezen a típusú borításon.

Wang (WTA 102.) április elejétől szinte csak salakon játszott és inkább az alacsonyabb rangú tornákon való részvételt választotta. Ez idő alatt négy döntőt játszott Palm Harborban, Charlottesvilleben, Charlestonban és Valenciában. A legutóbbi fináléja nemrég, a Wimbledon előtt zajlott Spanyolországban. Ő is az angol Grand Slamről érkezett Magyarországra, Londonban az első fordulóban az utólagos negyeddöntős, Jule Niemeier búcsúztatta. Xiyuról még tudni illik, hogy 2018-ban junior US Open-bajnok volt. Krejcikova egy sokkal magasabb színvonalat jelent a teniszvilágban Wangnál, de mivel a kínai játékos folytonosan játszott, némi nehézséget okozhat csehországi ellenfelének, viszont a kimentel nem kellene kérdéses legyen. Két alkalommal csaptak össze mostanáig, Xiyu 2018-ban 2-1-es szettarányban nyert egy ausztráliai ITF-torna kemény borításán, Barbora pedig két sima játszmában vágott vissza az idei Australian Openen.

július 13., szerda

Tipp Játékok száma Alatt 22.5 @ 1.46

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.07.13., 07:36.