Három évvel ezelőtt megszerzett bajnoki címe után, Madison Keys ismét elkapta a fonalat Ohióban és az utolsó négy közé jutott négy meggyőző meccsgyőzelemmel.

Madison Keys (Fotó: Jimmie48 Photography/Shutterstock.com)

A kemény borításra való visszatérése nem sikerült valami fényesre, mivel San Joseban második, Torontoban pedig az első meccsén kiejtették, viszont Cincinnatiban hatalmasat emelt játékszínvonalán. Az amerikai játékos (WTA 24.) szettvesztesség nélkül sorban verte Yulia Putintsevát, Jelena Ostapenkot, a világelső Iga Swiateket és az idei Wimbledon bajnokát, Elena Rybakinát. Bravúros menetelésének köszönhetően, az elődöntőben Petra Kvitovával csaphat össze, aki pályafutása során harmadik alkalommal éri el ezt a szakaszt Ohióban.

A cseh kétszeres Grand Slam-bajnok idén először van kemény borításon az utolsó négy között, viszont neki nem mondható annyira meggyőzőnek az e heti szereplése annak ellenére, hogy nem volt annyi igazán hangzatos nevű ellenfele. Már a Jil Teichmann elleni kezdése három játszmás volt, majd ezt követte egy két szettes győzelem Sorana Cirstea ellen. A nyolcaddöntő harmadik szettjében Petra (WTA 28.) kiosztott egy 6-0-át Ons Jabeurnek, a negyeddöntőben pedig két felvonásban búcsúztatta Ajla Tomljanovicot.

Nyolc alkalommal csapott össze mostanáig a két játékos, a jelenlegi mérleg 4-4 (kemény borításon 4-3 Kvitova javára). Legutóbb a tavaly éppen Cincinnatiban mérkőztek meg és Petra 7-5, 6-4-re húzta be azt a mérkőzést.

augusztus 20., szombat

Tipp Játékok száma Felett 21.5 @ 1.84

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.08.20., 08:06.