Francesca Schiavone és Samantha Stosur nyolc évvel ezelőtt a Roland Garros döntőjét játszották. Most a svájci torna első fordulójában találkoznak.

Elteltek az évek a két játékos felett is és a két Grand Slam-bajnok már régóta nem az élvonal tagjai, de egy újabb egymás elleni összecsapásuk csak örömöt kelthet a rajongók körében. Már 2014 óta nem kerültek egymással szembe, ami tovább fokozza a mérkőzés iránti érdeklődést. Tizenkét alkalommal játszottak eddig egymás ellen és habár az olasz Schiavone csak három alkalommal győzött, mégis a legfontosabb közös meccsüket ő nyerte a 2010-s Roland Garros döntőjében. Stosur jelenleg a világranglista 73. játékosa, Schiavone pedig a 391. helyre süllyedt. Francesca tornán való részvételét is egy szabadkártya segítette. Az ausztrál játékos imitt-amott még összehoz egy-két jó menetelést és ezért is ő a meccs esélyese 1.38-s szorzóval, de igazán figyelemreméltó eredményeket már nem produkál ő sem. Schiavone továbbjutását 3.05-s szorzó illet. Lehet, hogy az összecsapás színvonala kérdéses, de a nosztalgiázni kedvelők számára igazi csemegének számíthat az alkalom.

Samantha Stosur (Fotó: Kithan / Shutterstock.com)

A héten jó néhány torna zajlik és annak ellenére, hogy Grand Slam-torna utáni hetet kezdtünk, mégis bőven lesznek érdekes meccsek. Sok élvonalú játékos ilyenkor hiányzik, így a középmezőnynek alkalma adódik jó eredmények elérésére, amit ki is akarnak használni a játékosok.

A mérkőzést illető néhány szorzó:

  • Szettek száma: 2.5 Felett: 2.63, 2.5 Alatt: 1.48
  • Játékok száma: 20.5 Felett: 1.94, 20.5 Alatt: 1.84
  • Stosur győzelem (eredmény): 2-0: 2.02, 2-1: 4.10
  • Schiavone győzelem (eredmény): 2-0: 5.20, 2-1: 7.00

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.