Maria Sakkari és Veronika Kudermetova összecsapásának dupla tétje van. A nyertes nemcsak elődöntős lesz az 1000-es kategóriájú mexikói tornán, hanem a Fort Worthban zajló WTA Finalson is részt vehet.

Maria Sakkari (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Az utóbbi időben Veronika (WTA 12.) volt az, aki jobban teljesített, de az összkép szerint, mégsem mondható igazán, hogy ő lenne a mérkőzés esélyese. Az orosz játékos remek formában van már egy jó ideje, nyolcaddöntőzött a US Openen, majd elődöntőzött Tokióban és Monasztirban szintén kemény borításon. Ezen a héten Donna Vekicet és Jelena Ostapenkot is szettvesztesség nélkül verte és így az idei mérlege ezen a típusú borításon huszonhét megnyert és tizenhárom elveszített meccsből áll. Maria (WTA 6.) a második fordulós US Open-búcsúja után csak ezen a héten szerzett kemény pályás győzelmeket. Időközben indult salakon Parmaban, ahol a döntőig jutott, de "hardon" Ostravaban és San Diegoban is már első meccsein kiesett.

Mexikói nyitómeccsén két játszmában verte Marta Kostyukot, majd három szettet harcolt Danielle Collins ellen a nyolcaddöntőben. Idei mérlege a kemény borításokon húsz megnyert és tizenkét elveszített meccsből áll. Mindezek tükrében, akkor feltevődik a kérdés, hogy miért nem lenne Kudermetova az esélyesebb? Azért, mert a kemény borításokon lezajlott eddigi egymás elleni mérkőzéseken Sakkari legyőzte őt. Először a tavaly Montrealban verte, majd az idei Australian Openen. Veronika egyetlen győzelmét salakon szerezte 2019-ben Isztambulban.

Szerinted, ki nyer és szerzi meg a vb-s helyet?

A cikk publikálásának időpontjában még nem voltak elérhető oddsok a mérkőzésre.

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.