A 27 éves Johanna Kontának (WTA 47.) elég szép pályafutás áll már a háta mögött, de még sohasem bizonyított igazán salakon. Ezen a héten viszont elődöntős a marokkói tornán. 

A WTA jelenlegi forgatagában van, aki a brit játékost már nem látja elég ütőképesnek, hogy nagyobb eredményeket elérjen, annak ellenére, hogy Konta a világranglista 4. helyét is elérte 2017-ben. Salakon meg pláné nem volt valószínű, hogy ekkorát emel a játékszínvonalán, hiszen nem ez a játékfelület, amely legjobban fekszik játékának. Johannának nem volt eddig könnyű tornája, hiszen mindhárom mérkőzésén döntő játszmát kellett játszania, és a folytatás is nehéznek ígérkezik az egyre jobban játszó Ajla Tomljanovic (WTA 43.) ellen. Mégis, a Su-Wei Hsieh elleni győzelme erősítheti önbizalmát és lendületét. Konta 2-1-re vezet az egymás elleni mérkőzéseken, de mindkét győzelméért keményen meg kellett izzadnia.

május 03., péntek

A görög Maria Sakkari (WTA 51.) is végre jobb eredménysorozatnak örvendhet. Már Charlestonban szerzett néhány jeles meccsgyőzelmet, ahol Kiki Bertenset is verte, de az amerikai negyeddöntőjét most elődöntőre emelte. Szettvesztesség nélkül jutott az utolsó négy közé, annak ellenére, hogy Elise Mertensel (WTA 18.)-al is össze kellett csapjon. Következő ellenfele az ugyancsak belga Alison Van Uytvanck (WTA 52.) lesz. Eddigi menetelésének tükrében, Sakkari esélyesebbnek tűnik a kétszeres budapesti bajnok ellen.

május 03., péntek

Fogadj az elődöntőkre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.05.03. (10:45).