Caroline Garcia legyőzte az idei Roland Garros bajnokát, aki 2022-ben nem veszített salakon zajlott meccset mostanáig. Az Iga Swiatek elleni bravúrját követően a francia játékos Jasmine Paolinivel mérkőzik meg egy döntős helyért.

Caroline Garcia (Fotó: FRANCESCO PANUNZIO/Shutterstock.com)

Caroline (WTA 45.) kezdi visszanyerni azt a játékformáját, amivel évekkel ezelőtt a világranglista élvonalába került. Remek füves idénye után, amelynek ideje alatt tornát nyert Bad Homburgban, visszatért a lassú borításra és Lausanneban elődöntős, Palermoban pedig negyeddöntős volt. Amennyiben Varsóban sikerülne végigmennie a versenytáblán, akkor első salakos bajnoki címét szerezné meg 2016 óta. Garcia ezen a héten csak a negyeddöntőben, Iga Swiatek ellen veszített játszmát (6-1, 1-6, 6-4). A francia reményeinek az utolsó négy között, egy olyan játékos vetne véget, aki az eddigi egymás elleni mérkőzéseiken még játszmát sem nyert. Garcia először a 2020-as US Openen és nemrég a Lausanne-i salakon verte két-két játszmában olasz ellenfelét.

Paolini (WTA 58.) egyetlen WTA színtű tornagyőzelmét kemény borításon szerezte (Portorozban 2021-ben), de elkönyvelt pár alacsonyabb rangú sikert salakon az elmúlt években. Idén salakon a legjobb a mérlege, nyolc meccset nyert, hetet pedig elveszített. Bár nem kezdte valami fényesen a salakidényt, az utóbbi két héten elkapta a fonalat és a Palermoban játszott elődöntője után, Varsóban is az utolsó négy közé jutott. Az viszont nem túl biztató, hogy ez idő alatt négy három játszmás mérkőzése is volt. A lengyel tornán úgy a nyolcaddöntőben Clara Burel ellen, mint a negyeddöntőben Viktorija Golubic ellen is a harmadik felvonásban szerezte meg a továbbjutást. Így nem lesz könnyű szépíteni a Garcia elleni mérlegén.

július 30., szombat

Tipp Játék hendikeppel Garcia, Caroline -3.5 @ 1.95

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.07.29., 22:05.