A kaotikus előzményekről már beszámoltunk a Copa América kapcsán, most jöjjön egy esélylatolgatás, milyen tippekbe érdemes fektetni hosszabb távon. 

Nyernie kell a házigazdának!

Brazília eddig öt alkalommal rendezett Copa Américát, mindegyiket megnyerték! Ha hazai pályán játszanak, nincs az a csapat, aki le tudná őket győzni. Lehetséges, hogy ez is közrejátszott, mikor Jair Bolsonaro elnök kihasználta Kolumbia és Argentína helyzetét, lecsapott a torna rendezésére. A másik tényező a közelgő brazil választások (2022), ahol valamit mutatnia kell az elnöknek, leginkább azt, hogy az országban minden rendben.

Hiába akadékoskodott először a válogatott magja - hogy ők nem vesznek részt a tornán ilyen pandémiában -, végül épp a házigazda volt az, aki először hirdetett keretet a tornára. A brazil válogatott rendkívül erős, könnyű csoportba kerültek, ahol elsőség a minimális elvárás (1.33), de megkockáztatom, ha nem jön közbe semmi komoly, akkor a tornát is megnyerik (2.05). Tite a legjobb edző a mezőnyben, taktikailag mindenképp, játékerőt tekintve a brazilok védelme a legjobb, középpálya masszív, csatársor világklasszis. 

A csoportból egyedül Kolumbia jelenthetne komolyabb problémát, de James Rodriguez nincs a keretben, védelem ugyanakkor összességében jó, támadósor pedig az Atalanta két csatárának köszönhetően (Zapata és Muriel), mindenkire veszélyes. Új szövetségi kapitányuk van - aki két évvel ezelőtt Chilével szerepelt le a tornán, hiába jutottak elődöntőben, legjobb csapatok ellen nem tudtak gólt szerezni -, erősen kérdéses, hogy melyik arcukat mutatják majd. A venezuelai csapatot a pandémia sújtotta a felkészülés során, legjobb csatáruk kidőlt, maradt Josef Martinez, aki egyedül kevés lesz, hogy versenyben tartsa a válogatottat. 

Ecuador egy megfiatalított kerettel érkezik a tornára, nekik elsősorban a 2022-es vb-selejtező a prioritás, ez a torna csak összehangolódást segíti elő, illetve az átmenetet a rutinos öreg játékosok és a fiatalabb korosztály között. A továbbjutásuk jól fizet (1.33), elvileg még így is papírforma. Peru esetében csalóka a két évvel ezelőtti eredmény, sokat gyengült a keret, legjobbjaik gyenge ligákban játszanak, ha tovább is jutnak, valószínűleg a negyeddöntő jelenti számukra a végállomást. 

A halálcsoport

Rendeznek egy újabb tornát, hogy Lionel Messi és Argentína végre nyerjen már valamit 1993 után (ne vegyük ide az olimpiát). Argentína öt döntőt bukott el (négy Copa América és egy világbajnokság) az elmúlt 20 évben, keret első ránézésre erős, de eddig sem tudtak csapatként funkcionálni, nem tudom, mi változott volna az elmúlt egy év során. Scaloni gyenge edző, megint Messitől függ majd minden, erőlködés várható a csoport legnagyobb favoritjától. 

Chile esetében árnyalt a kép, mivel hiába nyertek az elmúlt három kiírásból kettőt, van egy nagyon rutinos keretük is, de az új edző csak februárban érkezett. A válogatott generációváltás előtt, de most még elsősorban a régi klasszisokra támaszkodnak, azonban Alexis Sánchezre egyelőre nem számíthatnak a csoportkör folyamán. Masszív válogatott az övék, de ilyen előjelek után, leginkább a 3-4. helyre várom őket az A csoportban. 

Edinson Cavani és Luis Suarez (Fotó: CP DC Press / Shutterstock.com)

Uruguay és Óscar Tabárez neve egybeforrt az elmúlt évtizedekben, védelem rendkívül stabil, valószínűleg a defenzív játékkal nem lesz gondjuk. Középpályán Federico Valverde óriási lökést adhat majd - ha formában van -, míg elől a két egyaránt 118-118 válogatottsággal rendelkező és összesen 114 gólt elérő Suárez - Cavani páros rohamozhat. Nálam ez azt jelenti, hogy Uruguay reálisan pályázik a csoport első helyére (4.00), ebben nagy értéket látok, ahogyan abban is, hogy minimum eljutnak az elődöntőig (1.72). 

Bolívia sok gólos mérkőzéseket játszott a világbajnoki selejtezők során is, valószínűleg ez a Copán sem fog változni, de nem ők lehetnek a torna sötét lovai, hanem Paraguay válogatottja. Berizzo-éra alatt megszokhattuk: szervezett csapatuk van, akiknek fontosabb a vereség elkerülése, mint a győzelem kivívása. Stabilan védekeznek, sok döntetlent játszanak, erre a Copán is képesek lehetnek, minimális elvárás a negyeddöntő, de nem lennék meglepve, ha kiharcolnák az elődöntőt (3.75). 

Borítókép: Brazília szurkolója (Fotó: A.RICARDO / Shutterstock.com)

Tenisz visszalépés garancia

Választását nyertesként kifizetik, ha az ellenfél sérülés miatt visszalép.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Tipp

    Uruguay bekerül az elődöntőbe
    1.72 Bet365