Az Argentína - Brazília párharc, azaz a Superclásico de las Américas, hosszú évekre nyúlik vissza, a kontinens két legendás válogatottja meghatározó szerepet tölt be a labdarúgásban. Szurkolóik finoman szólva sem rajonganak egymásért, míg a nemzetek rivalizálása egy barátságos meccsen is érezhető, nemhogy egy vb-selejtezőn.

2023 nov 22. 01:30 Közvetítés: UnibetBet365

Brazília: Nem kímélik a sztárokat

Ahogyan azt jósoltuk, sajnos Neymar után Vinicius Jr.-t sem kímélték, Kolumbiában a másik brazil csillag is súlyos sérülést szenvedett, 2-2,5 hónapot kell kihagynia. A brazilok támadósora komoly veszteségeket szenvedett, ráadásul Fernando Diniz vezetésével a válogatott sem remekel. Kolumbiában is kikaptak, ahogyan előtte Uruguaytól is. Továbbra is továbbjutó helyen vannak, hiszen Dél-Amerika is plusz kijutó helyet kapott, mivel növelik majd a világbajnokság létszámát 2026-tól. 

Dél-Amerikában jelenleg 2-3 válogatott rendkívül gyenge, braziloknak így nem lesz gondjuk a kijutással egy gyengébb teljesítménnyel sem, de az mérvadó, hogy a jelenlegi keretnél valami nem stimmel. Ez egyrészt a Dinizismónak is köszönhető, hiszen Diniz edző a taktikát nem tudja adaptálni, mert azt akkor lehet igazán kitanulni, ha az adott gárda minden héten közösen készül, míg a válogatott játékosai jó, ha 2-3 havonta találkoznak néhány napra. A brazilok pedig látványosan szenvednek Diniz vezetésével. 

Brazília Argentína
Vinícius Júnior (Fotó: Maciej Rogowski Photo/Shutterstock.com)

A nagyobb probléma a Selecao számára, hogy sérülés miatt kidőlt az a két játékosuk, akik látványos és váratlan megoldásokra képesek, akik meccseket tudnak eldönteni. Neymar ugyan klubcsapataiban már nem játszott tudásához mérten, viszont a válogatottban mindig 110%-ot hozott, ahogyan Vinicius Jr. is, de most egyikük sem bevethető. Az olyan játékosok, mint Raphinha, Rodrygo vagy Martinelli, ugyan lelkesek, de képességekben messze elmaradnak a sztároktól, a 17 éves feltörekvő Endrick pedig még túl fiatal.

Argentína: Messiék kikaptak!

Utoljára a 2022-es katari-vb-n kapott ki Argentína, utána megnyerték a világbajnokságot. Az a pofon jót tett nekik, de a mostanira mit lépnek, ugyanis hazai pályán kaptak ki Uruguaytól. Argentína majd 60%-ban birtokolta a labdát, kialakítottak néhány komoly helyzetet, de összességében csak meddő mezőnyfölényt tudtak kiharcolni. Messi egyedül próbálkozott, társak szinte semmit se csináltak, alig volt mozgás, mindent Messitől vártak, aki egy idő után teljesen elkészült erejével, mivel folyamatosan 2-3 uruguayi játékos aprította. 

A Messi-központú csapat most egyértelműen csődöt mondott, érezhető volt az aranylabdáson is, hogy megpróbálna egyedül nyerni, de ez lehetetlen. Bielsa jól összerakta Uruguay taktikáját, akik egy kemény fizikális mérkőzést nyertek meg. Argentína szerencséje, hogy brazilok ellen ennyire durva találkozó nem várható - ez a brazilok szerencséje is, hiszen már náluk is sok a sérült -, viszont jelenleg szervezettebb válogatott képét kelti Argentína, ezért a DNB vendég opciót választjuk a derbire. 

  • Brazília - Argentína tipp

    Argentína DNB-vel
    Unibet
    2.10

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Vinícius Júnior (Fotó: Maciej Rogowski Photo/Shutterstock.com)