Az elmúlt napokban nem éppen a hétközi forduló eseményeivel lehetett tele a svéd futball-sajtó, hanem leginkább annak a fogadási csalásnak a kísérletével, mely miatt a Göteborg - AIK bajnokit el is halasztották! Az ügyben megjelent információk alapján az AIK egyik játékosának ismeretlen személyek komoly pénzösszeget ajánlottak fel az eredmény befolyásolásáért. Kérdés, vajon egyszeri esettel van-e dolga a hatóságoknak, vagy a skandináv bajnokság kulisszái mögé is begyűrűzött a fogadási maffia? A jövőben talán kiderül. Mindenesetre az élet nem áll meg, s szombattól a 10. játéknapot rendezik meg, melynek mérkőzéseiből hármat választottunk ki néhány gondolat erejéig!

Halmstad - Örebro

Szombaton késő délután két gyengébb csapat mérkőzik meg egymással a Halmstad és az Örebro személyében. Gyakorlatilag perpillanat kiesési rangadóként is aposztrofálhatjuk a párharcot, mivel a hazaiak a 14., míg a vendégek a 13. pozíciót bitorolják. Ennek megfelelően a Halmstad már sorozatban ötször cumizott, de alapból is legutóbbi, s eddigi egyetlen szezonbeli győzelmüket még az első fordulóban érték el! A legaggasztóbb, hogy a közvetlen vetélytársak ellen sem sikerült nyerniük: Eskilstunával idegenben 0:0-ás eredményt toltak, míg a Kalmartól pl. idegenben kaptak ki (2:0). Az Örebro sem büszkélkedhet pozitívabb mérleggel. Ők immáron négy játéknap óta képtelenek pontszerzésre, sőt ezek közül a meccsek közül a legutóbbi három esetében még csak gólt sem sikerült lőniük! Mindkét együttesnél a gólérzékeny támadók hiánya a legnagyobb probléma. A Halmstad kilenc fordulóból öt alkalommal volt képtelen találat nélkül zárni a találkozókat, míg az Örebronál ugyanez az adat helytálló. Ötletként akár bejátszható a "mindkét csapat gólt szerez" opcióban a NEM lehetőség (2.00). Egyébként a két együttesnél egy-egy player-ben lehet bizodalmuk, aki esetleg véget tudna vetni a vesszőfutásnak. Hazai oldalon ez nem más, mint Sead Hakbasanovic (4.75) középpályás (8/2), illetve a vendégeknél Kennedy Igboananike (3.10) (6/2). Mindenesetre ezekre a góllövős megérzésekre természetesen maximum a sörrevaló aprót tolnánk, semmi többet. Viszont vállalható opció lehet még a gólok terén az ázsiai under 3.0-ás határon (1.45). Az biztos, hogy mindkét csapat edzője joggal foghatja a fejét a jelenlegi produktumok alapján.

 

Eskilstuna - Häcken

Továbbra is a küszködő csapatok háza táján maradunk, legalábbis ami az Eskilstunát illeti. A sereghajtó együttes ezúttal a felsőházas Häckent fogadja, s papíron nem sok esélye van mindhárom pont otthon tartására. Az újonc kiscsapat az elmúlt öt fordulóban egyaránt kapitulált. Komoly aggodalomra adhat okot, hogy továbbra sem tudnak nyerni a szezonban, s mindössze három döntetlenre futotta eddig. Igen nagy az esélye, hogy retúrjegyet váltottak csupán az első osztályba, s jövőre ismét a másodvonalban találjuk őket. Az együttesnek nincs igazi vezéregyénisége. Az Arsenalt megjárt Frimpong sehol nincs a középpályán, míg a szezont jól kezdő Turay az első három forduló után beleszürkült a mezőnybe. Ezzel szemben a Häcken háza táján az elégedettség lehet az úr. A vendégek jelenleg a 3. helyen állnak a tabellán, s mindössze a negyedik fordulóban szenvedtek vereséget hazai pályán a Norrköpingtől (1:2), azóta veretlenek (3-2-0). A gárda támadószerkezete élesnek mondható, több olyan játékosuk is van, akikben benne van a gól. Kiemelhető közülük Kamara, Irandust vagy éppen Paulinho. Legutóbbi idegenbeli szereplésükön szintén kiesőhelyen álló csapathoz, a Kalmarhoz látogattak, ahonnan ugyan sikerült elhozni a három pontot, de rendesen megszenvedtek a kötelező győzelemért (0:1). Alapból is, ha elnézzük a Häcken idegenbeli szereplését, ha nyertek, nagy különbségű győzelemre nem voltak képesek: AIK (0:0), Sundsvall (1:2), Örebro (0:0), Kalmar (0:1). A négy együttesből az utóbbi három gyengébb csapatnak mondható. Ebből kiindulva mi az Eskilstuna oldalán keressük az értéket! A kiscsapat legutóbb megizzasztotta idegenben az Elfsborgot, ugyanis sokáig 0:1-re vezettek. Úgy véljük, hazai pályán céljuk legalább egy pont kiharcolása, de ha nem is jön össze, bízom benne, hogy maximum egy góllal maradnak alul a Häckennel szemben! Tippem Eskilstuna hendikep +1.5 (1.575).  

Olvastad már legújabb norvég előzetesünket? ITT most megteheted!

Sundsvall - Göteborg

A hét elején sem maradunk svéd foci nélkül, ugyanis a forduló zárónapján három meccset is rendeznek, melyek közül a Sundsvall-Göteborg csörtét gondoltam tüzetesebb átnézésre. Ha a tabellát megnézünk rögtön feltűnő a vendég együttes idei szenvedése. A Göteborg svéd szinten komoly csapatnak számít a maga 18 bajnoki címével! A kerete a Malmö után a második legértékesebb, valamint a közelmúltban is rendre dobogón vagy akörnyékén végeztek! Ehhez képest idén mindössze két alkalommal tudtak nyerni, igaz csupán két alkalommal veszítettek! Szóval rahedli döntetlen jellemzi az együttest. Ennek köszönhetően a 12. pozícióban állnak a tabellán, ami joggal vívta ki szimpatizánsaik nemtetszetését. Hozzá kell tennünk ugyan, hogy a fogadási csalás ügy miatt ők egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Persze ez a tény sem kozmetikázik sokat a gyatra valóságon. Most mindenképpen illene a győzelem ösvényére lépniük, viszont könnyen megszenvedhetnek, ugyanis a gyatra támadósorral, de annál hatékonyabb védelemmel felálló Sundsvall otthonába látogatnak. A hazaiak a közelmúltban lehozott négy 0:0-ás meccs után fontos győzelmet arattak hétközben az Örebro vendégeként (0:2), így jelenleg a 10. helyen találhatóak. Ugyan ritkán szenvedtek vereséget idén, mégsem tartom őket masszív együttesnek. A mérkőzés kapcsán leginkább a megérzésemre hagyatkozom, melynek alapja a Sundsvall hosszú ideje tartó veretlensége. Ahhoz képest, hogy semmi extra együttes, a "kapu elé parkoló busz"-taktika egyelőre kifizetődőnek tűnik. Ha a hétközben a Göteborg mérkőzése nem maradt volna el a botrány miatt, 1X-et favorizálnék, így viszont a majdnem egy hetet pihennő vendégek mellett tenném le a voksomat (1.85). Illene már elkezdenie a vendégeknek szállítani a pontokat. Az ötlet mindenesetre nem életbiztosítás, így csökkentett téttel érdemes rá fogadnunk.

5.000 Forint Ingyen Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Halmstad - Örebro (gólok száma 3 alatt)
    1.45 Bet365