Allsvenskan: Fogadási csalás árnyékában!

Az elmúlt napokban nem éppen a hétközi forduló eseményeivel lehetett tele a svéd futball-sajtó, hanem leginkább annak a fogadási csalásnak a kísérletével, mely miatt a Göteborg - AIK bajnokit el is halasztották! Az ügyben megjelent információk alapján az AIK egyik játékosának ismeretlen személyek komoly pénzösszeget ajánlottak fel az eredmény befolyásolásáért. Kérdés, vajon egyszeri esettel van-e dolga a hatóságoknak, vagy a skandináv bajnokság kulisszái mögé is begyűrűzött a fogadási maffia? A jövőben talán kiderül. Mindenesetre az élet nem áll meg, s szombattól a 10. játéknapot rendezik meg, melynek mérkőzéseiből hármat választottunk ki néhány gondolat erejéig!

Halmstad - Örebro

Szombaton késő délután két gyengébb csapat mérkőzik meg egymással a Halmstad és az Örebro személyében. Gyakorlatilag perpillanat kiesési rangadóként is aposztrofálhatjuk a párharcot, mivel a hazaiak a 14., míg a vendégek a 13. pozíciót bitorolják. Ennek megfelelően a Halmstad már sorozatban ötször cumizott, de alapból is legutóbbi, s eddigi egyetlen szezonbeli győzelmüket még az első fordulóban érték el! A legaggasztóbb, hogy a közvetlen vetélytársak ellen sem sikerült nyerniük: Eskilstunával idegenben 0:0-ás eredményt toltak, míg a Kalmartól pl. idegenben kaptak ki (2:0). Az Örebro sem büszkélkedhet pozitívabb mérleggel. Ők immáron négy játéknap óta képtelenek pontszerzésre, sőt ezek közül a meccsek közül a legutóbbi három esetében még csak gólt sem sikerült lőniük! Mindkét együttesnél a gólérzékeny támadók hiánya a legnagyobb probléma. A Halmstad kilenc fordulóból öt alkalommal volt képtelen találat nélkül zárni a találkozókat, míg az Örebronál ugyanez az adat helytálló. Ötletként akár bejátszható a "mindkét csapat gólt szerez" opcióban a NEM lehetőség (2.00). Egyébként a két együttesnél egy-egy player-ben lehet bizodalmuk, aki esetleg véget tudna vetni a vesszőfutásnak. Hazai oldalon ez nem más, mint Sead Hakbasanovic (4.75) középpályás (8/2), illetve a vendégeknél Kennedy Igboananike (3.10) (6/2). Mindenesetre ezekre a góllövős megérzésekre természetesen maximum a sörrevaló aprót tolnánk, semmi többet. Viszont vállalható opció lehet még a gólok terén az ázsiai under 3.0-ás határon (1.45). Az biztos, hogy mindkét csapat edzője joggal foghatja a fejét a jelenlegi produktumok alapján.

 

Eskilstuna - Häcken

Továbbra is a küszködő csapatok háza táján maradunk, legalábbis ami az Eskilstunát illeti. A sereghajtó együttes ezúttal a felsőházas Häckent fogadja, s papíron nem sok esélye van mindhárom pont otthon tartására. Az újonc kiscsapat az elmúlt öt fordulóban egyaránt kapitulált. Komoly aggodalomra adhat okot, hogy továbbra sem tudnak nyerni a szezonban, s mindössze három döntetlenre futotta eddig. Igen nagy az esélye, hogy retúrjegyet váltottak csupán az első osztályba, s jövőre ismét a másodvonalban találjuk őket. Az együttesnek nincs igazi vezéregyénisége. Az Arsenalt megjárt Frimpong sehol nincs a középpályán, míg a szezont jól kezdő Turay az első három forduló után beleszürkült a mezőnybe. Ezzel szemben a Häcken háza táján az elégedettség lehet az úr. A vendégek jelenleg a 3. helyen állnak a tabellán, s mindössze a negyedik fordulóban szenvedtek vereséget hazai pályán a Norrköpingtől (1:2), azóta veretlenek (3-2-0). A gárda támadószerkezete élesnek mondható, több olyan játékosuk is van, akikben benne van a gól. Kiemelhető közülük Kamara, Irandust vagy éppen Paulinho. Legutóbbi idegenbeli szereplésükön szintén kiesőhelyen álló csapathoz, a Kalmarhoz látogattak, ahonnan ugyan sikerült elhozni a három pontot, de rendesen megszenvedtek a kötelező győzelemért (0:1). Alapból is, ha elnézzük a Häcken idegenbeli szereplését, ha nyertek, nagy különbségű győzelemre nem voltak képesek: AIK (0:0), Sundsvall (1:2), Örebro (0:0), Kalmar (0:1). A négy együttesből az utóbbi három gyengébb csapatnak mondható. Ebből kiindulva mi az Eskilstuna oldalán keressük az értéket! A kiscsapat legutóbb megizzasztotta idegenben az Elfsborgot, ugyanis sokáig 0:1-re vezettek. Úgy véljük, hazai pályán céljuk legalább egy pont kiharcolása, de ha nem is jön össze, bízom benne, hogy maximum egy góllal maradnak alul a Häckennel szemben! Tippem Eskilstuna hendikep +1.5 (1.575).  

Olvastad már legújabb norvég előzetesünket? ITT most megteheted!

Sundsvall - Göteborg

A hét elején sem maradunk svéd foci nélkül, ugyanis a forduló zárónapján három meccset is rendeznek, melyek közül a Sundsvall-Göteborg csörtét gondoltam tüzetesebb átnézésre. Ha a tabellát megnézünk rögtön feltűnő a vendég együttes idei szenvedése. A Göteborg svéd szinten komoly csapatnak számít a maga 18 bajnoki címével! A kerete a Malmö után a második legértékesebb, valamint a közelmúltban is rendre dobogón vagy akörnyékén végeztek! Ehhez képest idén mindössze két alkalommal tudtak nyerni, igaz csupán két alkalommal veszítettek! Szóval rahedli döntetlen jellemzi az együttest. Ennek köszönhetően a 12. pozícióban állnak a tabellán, ami joggal vívta ki szimpatizánsaik nemtetszetését. Hozzá kell tennünk ugyan, hogy a fogadási csalás ügy miatt ők egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Persze ez a tény sem kozmetikázik sokat a gyatra valóságon. Most mindenképpen illene a győzelem ösvényére lépniük, viszont könnyen megszenvedhetnek, ugyanis a gyatra támadósorral, de annál hatékonyabb védelemmel felálló Sundsvall otthonába látogatnak. A hazaiak a közelmúltban lehozott négy 0:0-ás meccs után fontos győzelmet arattak hétközben az Örebro vendégeként (0:2), így jelenleg a 10. helyen találhatóak. Ugyan ritkán szenvedtek vereséget idén, mégsem tartom őket masszív együttesnek. A mérkőzés kapcsán leginkább a megérzésemre hagyatkozom, melynek alapja a Sundsvall hosszú ideje tartó veretlensége. Ahhoz képest, hogy semmi extra együttes, a "kapu elé parkoló busz"-taktika egyelőre kifizetődőnek tűnik. Ha a hétközben a Göteborg mérkőzése nem maradt volna el a botrány miatt, 1X-et favorizálnék, így viszont a majdnem egy hetet pihennő vendégek mellett tenném le a voksomat (1.85). Illene már elkezdenie a vendégeknek szállítani a pontokat. Az ötlet mindenesetre nem életbiztosítás, így csökkentett téttel érdemes rá fogadnunk.

Tipp: Halmstad - Örebro (gólok száma 3 alatt) @ 1.45 Bet365 helyes

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősen!


Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások, legyél te az első!

Regisztrálj vagy jelentkezz be a hozzászóláshoz!