Tizenkilencedik fordulóját tapossa a svéd Allsvenskan! A bajnokság felét elhagyván a listavezető Malmö tetemes előnyre tett szert, s már most kijelenthető, hogy óriási csodára lenne szükség, hogy ne a címvédő emelhesse magasba idén is a trófeát. Ráadásul olyannyira minden Rosenbergék kezére játszik, hogy míg ők a 94. percben nyernek rangadót tíz emberrel a Djurgarden otthonában, addig az AIK, és a Sirius is egyaránt vereséget szenved! Véleményem szerint az előző forduló alakulása akár döntő is lehetett a bajnoki cím kérdésében! Alábbi posztunkban pedig az előttünk álló hétvége mérkőzéseiből szemezgettem!

Középcsapatok ütközete

Két klasszikus svéd középcsapat mérkőzését követhetjük figyelemmel vasárnap délután. A szembenálló felek ezúttal a Hammarby és az Östersunds gárdája lesz. A hazaik idei szezonja totál felemás. A zöld-fehérek otthona igazi oroszlánbarlangnak számít, ahol több nagy csapat is kénytelen volt már idén pontokat hagyni. A pár éve még alsóbb osztályokban vitézkedő Östersunds pedig évről évre egyre masszívabb teljesítményt nyújt, s ebben a szezonban stabil felsőházas alakulatként hasítanak. Mindazonáltal kissé nyomasztó lehet Graham Potter számára, hogy immár három forduló óta nyeretlenek fiai, s az utóbbi két játéknapon alsóházas csapatokat sem sikerült mattolniuk (Halmstad 0:0, Sundsvall 1:1). Nem ígérkezik tehát könnyű túrának a Hammarby elleni mérkőzés sem. A legutóbbi tavaszi mérkőzésükön egyébként 0:0-ás első játékrészt követően, 2:1-es Östersunds siker született. A hazaiak oldalán Gero és Hopcutt, vendég oldalon pedig Ngouali jegyzett találatot. Amondó vagyok, hogy most is hozni fogják a gólokat a csapatok, mivel a Hammarby otthon nyílt offenzív taktikát alkalmaz az esetek többségében, míg az Östersunds van olyan jó alakulat, hogy találjon egy dugót. Idei kilenc vendégszereplésükön mindössze két alkalommal nem tudták mattolni a hazaiak kapusát. Mindkét keret elvileg teljes egészében az edzők rendelkezésére áll, úgyhogy várjuk a találatokat mindkét oldalról! Tipp: mindkét csapat szerez gólt (1.70)

Embed from Getty Images

Forduló rangadója

A játéknap egyértelmű rangadójának a vasárnapi Norrköping-Djurgarden mérkőzés ígérkezik. A hazaiak hosszú nyeretlen széria után nagy nehezen legyűrték a sereghajtó Eskilstuna csapatát (1:0). Jó kérdés, hogy mi történhetett Jens Gustavsson fiaival, akik lendületesen kezdték a szezont, s minden jel arra mutatott, hogy egységben van a csapat, így ők lehetnek idén a Malmö legfőbb riválisai. Egy-két fordulón keresztül - ha jól emlékszem - még a tabellát is vezették holtversenyben! Minden bizonnyal az EL-selejtezők, illetve az ezzel járó kudarc tette gallyra mentálisan Holmbergéket. Talán ez az Eskiltuna elleni siker újfent lökést adhat számukra, mert bár jelenleg csupán az 5. pozíciót bitorolják a tabellán, a jelenlegi 2. helyezett, s egyben aktuális ellenfelük, a Djurgarden mindössze egyetlen egységnyi távolságban várja a mostani párharcot! A vendégek igencsak pechesnek számítanak, mivel az előző körben rangadót veszítettek hazai környezetben a Malmö ellen (0:1), ráadásul úgy, hogy a 13. percben El Kabir büntetőt hibázott, majd a 86. percben a vendégeknél kiállították Rosenberget, s mégis a 94. percben a tíz emberrel játszó kék-fehérek vitték el mindhárom pontot! Nem lehetett könnyű ezt megemészteni, s kérdés, hogy a következő rangadó előtt, mennyire jöttek helyre fejben Melkemichel edző fiai? Egyik együttes sem arról híres, hogy sok gólos rangadókat vívna egymással. Véleményem szerint most is az óvatos játék lesz a domináns, s a taktikai harcban nem várok sok találatot. Egy vagy két gólos meccsel számolok! Ennek némileg ellentmondd, hogy május elején 3:3-as döntetlen toltak, de akkor durván jó formát mutatott a Norrköping! Az Unibetkínálatában pedig egész jó oddsot találunk 3.5-ös határon az underre! Tipp: gólok száma 3.5 alatt (1.50)

Még többet olvasnál a skandináv fociról? IDE kattintva rögtön láthatod norvég előzetesünket!

Hétfőn sem unatkozunk

Rendszerint a fordulók zárómérkőzéseit hétfőn rendezik a svédeknél! Ez alól a mostani játéknap sem kivétel! Két mérkőzést is lebonyolítanak a hét első napján, melyeken a Häcken fogadja a kiesés elől menekülő Sundsvallt, míg a másikon az Elfsborg igazi ki-ki meccset tolhat a Göteborggal. Előbbi csörtének magasan a hazaiak a favoritjai, amin nem csodálkozunk, ha alaposan szemügyre vesszük a Sundsvall idegenbeli mérlegét, meg alapból az egész szezonját. A Häcken stabil középcsapat, akik még a nagyobb együttesekkel is felveszik a versenyt! Ráadásul hozzájuk sem nyerni érkeznek a vendégcsapatok általában. Rossz formában sincsenek, legutóbbi négy mérkőzésükön veretlenek, s az elmúlt fordulóban például a Hammarbyt mattolták idegenben egy igen parázs mérkőzésen (1:2). Kérdés, hogy 1.44-ért megéri-e tolni a sima hazait? Nem meglepő a svéd csapatoknál, ha minden kedvező tényező ellenére váratlanul tolnak egy ikszet.

Az Elfsborg-Göteborg párharc két olyan együttest takar, akik véleményem szerint jobbak a tabellán jelenleg elfoglalt helyüknél. Gyakorlatilag ez a 8. és 9. hely kudarccal ér fel mindkét klubnál, s minden bizonnyal igyekeznek minél jobban felzárkózni. Főleg az Elfsborgnál ciki a helyzet, akiknek a kerete a harmadik legdrágább a skandináv ország csapatai között. Hazai pályán május 8.-a óta veretlenek, s ha az idegenbeli mérlegen javítani tudnának, nem a középmezőnyben lenne ez a gárda. Nehéz falat vár tehát a Göteborgra, akik igencsak rapszodikus csapatnak számítanak az eredmények tükrében. Az ő meccseik szerintem a legkiszámíthatatlabbak kimenetel terén. Viszont mindkét együttes többnyire gólerős, sűrűn jönnek az overek, így talán nem lövünk mellé, ha megkockáztatjuk normál téten, hogy mindkét együttes vállal legalább egy-egy találatot (1.50).

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Norrköping - Djurgarden (gólok száma 3.5 alatt)
    1.50 Unibet