Allsvenskan: Minden a Malmö kezére játszik

Tizenkilencedik fordulóját tapossa a svéd Allsvenskan! A bajnokság felét elhagyván a listavezető Malmö tetemes előnyre tett szert, s már most kijelenthető, hogy óriási csodára lenne szükség, hogy ne a címvédő emelhesse magasba idén is a trófeát. Ráadásul olyannyira minden Rosenbergék kezére játszik, hogy míg ők a 94. percben nyernek rangadót tíz emberrel a Djurgarden otthonában, addig az AIK, és a Sirius is egyaránt vereséget szenved! Véleményem szerint az előző forduló alakulása akár döntő is lehetett a bajnoki cím kérdésében! Alábbi posztunkban pedig az előttünk álló hétvége mérkőzéseiből szemezgettem!

Középcsapatok ütközete

Két klasszikus svéd középcsapat mérkőzését követhetjük figyelemmel vasárnap délután. A szembenálló felek ezúttal a Hammarby és az Östersunds gárdája lesz. A hazaik idei szezonja totál felemás. A zöld-fehérek otthona igazi oroszlánbarlangnak számít, ahol több nagy csapat is kénytelen volt már idén pontokat hagyni. A pár éve még alsóbb osztályokban vitézkedő Östersunds pedig évről évre egyre masszívabb teljesítményt nyújt, s ebben a szezonban stabil felsőházas alakulatként hasítanak. Mindazonáltal kissé nyomasztó lehet Graham Potter számára, hogy immár három forduló óta nyeretlenek fiai, s az utóbbi két játéknapon alsóházas csapatokat sem sikerült mattolniuk (Halmstad 0:0, Sundsvall 1:1). Nem ígérkezik tehát könnyű túrának a Hammarby elleni mérkőzés sem. A legutóbbi tavaszi mérkőzésükön egyébként 0:0-ás első játékrészt követően, 2:1-es Östersunds siker született. A hazaiak oldalán Gero és Hopcutt, vendég oldalon pedig Ngouali jegyzett találatot. Amondó vagyok, hogy most is hozni fogják a gólokat a csapatok, mivel a Hammarby otthon nyílt offenzív taktikát alkalmaz az esetek többségében, míg az Östersunds van olyan jó alakulat, hogy találjon egy dugót. Idei kilenc vendégszereplésükön mindössze két alkalommal nem tudták mattolni a hazaiak kapusát. Mindkét keret elvileg teljes egészében az edzők rendelkezésére áll, úgyhogy várjuk a találatokat mindkét oldalról! Tipp: mindkét csapat szerez gólt (1.70)

Embed from Getty Images

Forduló rangadója

A játéknap egyértelmű rangadójának a vasárnapi Norrköping-Djurgarden mérkőzés ígérkezik. A hazaiak hosszú nyeretlen széria után nagy nehezen legyűrték a sereghajtó Eskilstuna csapatát (1:0). Jó kérdés, hogy mi történhetett Jens Gustavsson fiaival, akik lendületesen kezdték a szezont, s minden jel arra mutatott, hogy egységben van a csapat, így ők lehetnek idén a Malmö legfőbb riválisai. Egy-két fordulón keresztül - ha jól emlékszem - még a tabellát is vezették holtversenyben! Minden bizonnyal az EL-selejtezők, illetve az ezzel járó kudarc tette gallyra mentálisan Holmbergéket. Talán ez az Eskiltuna elleni siker újfent lökést adhat számukra, mert bár jelenleg csupán az 5. pozíciót bitorolják a tabellán, a jelenlegi 2. helyezett, s egyben aktuális ellenfelük, a Djurgarden mindössze egyetlen egységnyi távolságban várja a mostani párharcot! A vendégek igencsak pechesnek számítanak, mivel az előző körben rangadót veszítettek hazai környezetben a Malmö ellen (0:1), ráadásul úgy, hogy a 13. percben El Kabir büntetőt hibázott, majd a 86. percben a vendégeknél kiállították Rosenberget, s mégis a 94. percben a tíz emberrel játszó kék-fehérek vitték el mindhárom pontot! Nem lehetett könnyű ezt megemészteni, s kérdés, hogy a következő rangadó előtt, mennyire jöttek helyre fejben Melkemichel edző fiai? Egyik együttes sem arról híres, hogy sok gólos rangadókat vívna egymással. Véleményem szerint most is az óvatos játék lesz a domináns, s a taktikai harcban nem várok sok találatot. Egy vagy két gólos meccsel számolok! Ennek némileg ellentmondd, hogy május elején 3:3-as döntetlen toltak, de akkor durván jó formát mutatott a Norrköping! Az Unibetkínálatában pedig egész jó oddsot találunk 3.5-ös határon az underre! Tipp: gólok száma 3.5 alatt (1.50)

Még többet olvasnál a skandináv fociról? IDE kattintva rögtön láthatod norvég előzetesünket!

Hétfőn sem unatkozunk

Rendszerint a fordulók zárómérkőzéseit hétfőn rendezik a svédeknél! Ez alól a mostani játéknap sem kivétel! Két mérkőzést is lebonyolítanak a hét első napján, melyeken a Häcken fogadja a kiesés elől menekülő Sundsvallt, míg a másikon az Elfsborg igazi ki-ki meccset tolhat a Göteborggal. Előbbi csörtének magasan a hazaiak a favoritjai, amin nem csodálkozunk, ha alaposan szemügyre vesszük a Sundsvall idegenbeli mérlegét, meg alapból az egész szezonját. A Häcken stabil középcsapat, akik még a nagyobb együttesekkel is felveszik a versenyt! Ráadásul hozzájuk sem nyerni érkeznek a vendégcsapatok általában. Rossz formában sincsenek, legutóbbi négy mérkőzésükön veretlenek, s az elmúlt fordulóban például a Hammarbyt mattolták idegenben egy igen parázs mérkőzésen (1:2). Kérdés, hogy 1.44-ért megéri-e tolni a sima hazait? Nem meglepő a svéd csapatoknál, ha minden kedvező tényező ellenére váratlanul tolnak egy ikszet.

Az Elfsborg-Göteborg párharc két olyan együttest takar, akik véleményem szerint jobbak a tabellán jelenleg elfoglalt helyüknél. Gyakorlatilag ez a 8. és 9. hely kudarccal ér fel mindkét klubnál, s minden bizonnyal igyekeznek minél jobban felzárkózni. Főleg az Elfsborgnál ciki a helyzet, akiknek a kerete a harmadik legdrágább a skandináv ország csapatai között. Hazai pályán május 8.-a óta veretlenek, s ha az idegenbeli mérlegen javítani tudnának, nem a középmezőnyben lenne ez a gárda. Nehéz falat vár tehát a Göteborgra, akik igencsak rapszodikus csapatnak számítanak az eredmények tükrében. Az ő meccseik szerintem a legkiszámíthatatlabbak kimenetel terén. Viszont mindkét együttes többnyire gólerős, sűrűn jönnek az overek, így talán nem lövünk mellé, ha megkockáztatjuk normál téten, hogy mindkét együttes vállal legalább egy-egy találatot (1.50).

Tipp: Norrköping - Djurgarden (gólok száma 3.5 alatt) @ 1.50 Unibet helyes

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

304 megtekintés


Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások, legyél te az első!

Regisztrálj vagy jelentkezz be a hozzászóláshoz!