Bergamóban még mindig reménykednek egy jó bajnoki helyezésben, hiszen a csapat ott toporog a BL-főtáblát érő top4 környékén, de ehhez olyan meccseket kéne nyerniük, mint a szombati Napoli elleni. Ez a találkozó egy fokmérő is lesz Gasperiniék számára, ugyanis a Napoli BL-meccsre készül, így azért nem akar minden energiát elhasználni az olasz bajnokságban.

2023 nov 25. 18:00 Közvetítés: Unibet

Napoli: Walter Mazzarri, mint megmentő?

Mit művelnek Nápolyban? Aurelio De Laurentiis elnök fura döntéseket hoz, hiszen amikor lehetett, nem adta el két legnagyobb értékét, Victor Osimhen - Khvicha Kvaratskhelia párost, ellenben megvált a védelem oszlopától, miután távozott a sikeredző, Luciano Spalletti is. Nem vall logikus gondolkodásra, hogy miután az edző bejelenti távozását, leigazol egy köztudottan gyengébb szakembert (Rudi Garcia), majd egy kulcsjátékost elenged, de a többit nem. 

Az olasz gólkirály Victor Osimhen azóta sérülésekkel bajlódik, már másodjára sérült meg rövid időn belül, most ellentétes infók jelentek meg róla. Az egyik híradás szerint már elkezdte az edzéseket, míg a másik bizonytalan visszatérésről számol be. Osimhenre ezek a sérülések nem vetnek jó fényt - értéke is csökkenhet -, míg Kvaratskhelia formája ingadozó, miközben a Napoli is csak szenved. 

Atalanta Napoli
Victor Osimhen (Fotó: Maciej Rogowski Photo/Shutterstock.com)

A támadójáték közel sem olyan gördülékeny, mint tavaly, Rudi Garciát végül el is küldték, mert az eredmények nem jöttek, helyére pedig hozták Walter Mazzarrit. Ha Rudi Garcia leigazolása érthetetlen volt, akkor Mazzarrié még inkább, hiszen az olasz szakember az elmúlt években nem remekelt. Talán abban bíznak, hogy majd a 10 évvel ezelőtti formát visszahozza Nápolyba, amikor második helyen végeztek a bajnokságban. Mazzarritól azonban ilyen körülmények között veszélyes lenne csodát várni. 

Atalanta: Nagy a baj Bergamóban!

Miért nem érdemes foglalkozni az Atalanta aktuális formájával? Azért, mert amikor egy csapatból szinte a komplett védelem hiányzik, akkor ott felesleges azt ecsetelni, mire lenne képes a gárda, hiszen Gian Piero Gasperini most kármentést csinál. Öt belső védője van, ebből négy nem bevethető, Berat Djimsiti az egyetlen, aki játékra alkalmas, védelem oszlopa, Giorgio Scalvini a válogatottban sérült meg, többiek még előtte.

A középpályán négy állandó játékosa van Gasperininek, közül három nem bevethető: Marten de Roon, Matteo Ruggeri és Charles De Ketelaere. A válogatott szünet teljesen kicsinálta a bergamói csapatot, így hiába az esély a bizonyításra, egyszerűen az nem fér bele, hogy a kezdőcsapatból hat játékos hiányozzon. Ilyen mennyiségű kiesést nem lehet pótolni, ezért sem bocsájtkoznánk mélyebb elemzésbe, szimplán csak a Napoli sikert preferáljuk, függetlenül attól, hogy Osimhen sérült és következő héten a Real Madrid ellen fontos BL-meccsük lesz, ráadásul még edzőváltásuk is volt. 

  • Atalanta - Napoli tipp

    Napoli DNB-vel
    Unibet
    1.92

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés