A magyar szempontból igen emlékezetes válogatott szünet után ismét útjára indul a labda az élvonalban! Lassacskán közeledve a téli szünethez igen érdekes képet fest a bajnokság tabellája, s az év elején toronymagas kiesőként aposztrofált Budafok csapata a komoly gondokkal küzdő Puskás Akadémia otthonába látogat szombat délután!

"Győzni mindenáron" - Avagy egy tréner igen nehéz helyzete

Ezen fejezetcím első fele olvasható a Puskás Akadémia honlapján! Nem csoda a sikeréhség, hiszen alaposan rájár a rúd mostanság a csapatra, na és persze Hornyák Zsolt edzőre is! A szezon első két fordulóját leszámítva igazi kálvária zajlik Felcsúton, amit a szárnyaló Paks 6:2-es csapása tett még rapszodikusabbá a válogatott szünet előtt! Személy szerint biztos vagyok benne, hogy ha nincs a két hetes leállás, akkor Hornyák ma már nem ülne a kispadon. Úgy gondolom, hogy innentől bármelyik rosszul sikerült tétmeccs megpecsételheti a trénet sorsát!

Kérdés, hogy mindezen feszült helyzet, illetve nyomás alatt mennyire tudta fejben összeszedni csapatát? A keret érték tekintetében továbbra is az egyik legerősebb a magyar bajnokságban, úgyhogy óriási kérdés, hogy a tavaly dobogón záró, nemzetközi kupaszereplést megélő Klub háza táján meddig engedik még eszkalálódni ezt a hullámvölgyet! Amennyiben a vendégségbe érkező Budafok ellen sem nyernek, úgy vélem a Klub vezetősége lépni fog!

Pancho Aréna gyepszőnyegén szombaton a Puskás Akadémia a Budafokot fogadja (Fotó: skovalsky / Shutterstock.com)

Jó szériában mindig rosszul jön a leállás

Amennyire Puskás háza táján örülhettek a válogatott pihenőnek, annyira lehetett "kellemetlen" ez a helyzet a Budafoknál! Az újonc ugyanis duzzadó önbizalommal, és jó passzban vonult a szünetre. Természetesen a regenerálódás jól jöhetett a piros-feketéknél, ám ilyenkor könnyen lehet, hogy elkezd döcögni az a bizonyos szekér. Nagy kérdés tehát, hogy Csizmadia Csaba mennyire tudta életben tartani a tüzet srácaiban? Véleményem szerint a motivációval továbbra sem lehet gond, hiszen látható az egész szezon során, hogy ez a Budafok hétről-hétre képes szállítani az amúgy már kevésbé meglepetésnek mondható eredményeket!

Egyébiránt a budafokiak jelenleg a 6. pozícióban tanyáznak mindössze három egységre a már dobogós Kisvárdától, ám ez a helyezés csalóka, hiszen a Fradi mellett Zsóri Dánielék csupán nyolc mérkőzésen vannak túl! Ugyan a szünet előtt vereséget szenvedtek egy igen érdekes forgatókönyvvel bíró meccsen a Pakstól (2:3), elmondható, hogy abszolút felvették a kesztyűt a liga egyik legjobb formában lévő együttesével, így aligha a tisztes helytállásért utaznak majd a gödörben lévő Puskás otthonába!

Nagyon bíznak a bukik a Puskásban

Adott tehát egy több sebből vérző Puskás, akik a tavalyi szezonhoz képest messze árnyékuk önmaguknak, illetve van egy újonc, bizonyítási vágytól fűtött Budafok, akiken érezhető, hogy minden meccset élményként élnek meg az élvonalban! A vendégek sokkal kiegyensúlyozottabbak, illetve gólerősebbnek is tűnnek a Fejér megyei riválisnál, így számomra érthetetlen a rájuk kiadott 4.33-as szorzó az Akadémia 1.61-ével szemben! Igyekszem rá értelmes magyarázatot találni, de egyik csapat háza táján sem találni olyan információt, ami ezen szorzók realitását alátámasztaná. S ha már egy fogadó ösztön szinten megérzi a vérszagot, vagyis az értéket egy meccsben, akkor azt "oda kell tenni"!

Mindezekből kifolyólag én kimenetel terén egyértelműen a Budafok oldalán keresem értéket. A magas kimeneteles szorzó pedig több más piacon is komolyabb value-helyzetet teremt: dupla esélyben az X2 (2.10), a "Nincs fogadás döntetlenre" opcióban pedig a vendég egyaránt megfontolandó tipp lehet (3.75). Én mindenesetre próbálok a "biztosabb" ösvényen maradni, s az ázsiai piacon +1.5-ös határon a Budafok győzelmét megtenni (1.50)!

A tippajánlóban feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, s 2020. 11. 20-án 15:00 CET voltak érvényben!

Borítókép: Sportfogadas.org

NHL korai kifizetés ajánlat

Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 3 gólos előnyt szerez. Többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Puskás Akadémia - Budafoki MTE-Újbuda Tipp

    Budafok +1.5 ázsiai hendikep
    1.50 Bet365