Megfordultak az esélyek a második szakaszon, látva, hogyan indult az idei Tour de France. Bukások, bekezdő esélyesek és egy domináló Alaphilippe. 

Erre tartalékolt a holland?

Az első etap kaotikus volt a francia körversenyen: olyan bukások, amik elkerülhetőek lehettek volna, de emiatt többeknek már a nyitányon fel kellett adnia a körversenyt. A Tour de France második szakasza megint a dombokról szól majd - reméljük, hogy bukások nélkül -, de talán szintkülönbség szempontjából nem annyira nehézkes (700 méterrel kevesebb), ugyanakkor a hajrá megint megkavarhatja az állóvizet!

Nagyon hasonló az első két szakasz, utolsó kaptatót itt is egy hosszabb lejtmenet előzi meg. Az etap 2018-ban benne volt a programban, akkor Dan Martin nyert, megelőzve azt a Pierre Latourt, aki a mostani nyitányon megpróbálta üldözni honfitársát, Alaphlippe-t. Akkor Dan Martin a 9-10%-os részen indult meg 1200 méterrel a vége előtt, kibírta az üldözők általi nyomást, most is valami hasonlóra lesz szüksége annak, aki nyerni akar. 

Hasonló forgatókönyv?

Az utolsó két kilométer első 1000 métere nehezebb, mint az első etap hasonló periódusa volt. Ezt robbanékony versenyzők kihasználhatják. Mathieu van der Poel nyilatkozta, hogy rosszul helyezkedett, de esélye sem lett volna a francia világbajnok ellen még a mezőny elejéről sem. Ennek fényében elengedném az Alaphilippe elleni okoskodásomat, mert kiváló erőben van. Aki engem kételyek közt hagyott, az Richard Carapaz. 

Nem volt az első szakaszon meggyőző, leszakadt a főmezőnyről is az utolsó métereken, pedig a robbanékony stílusának fekszik az ilyen emelkedő is. A második etapon azonban favorit Rigoberto Urán ellenében, amivel szemben kissé értetlenül álltam. Urán nem jó ilyen emelkedőkön, viszont jó formában van és rendkívül stabil versenyző. Ha Carapazzal tényleg gond van, akkor újból le fog szakadni egy ilyen emelkedőn, mint a Mûr de Bretagne. 

A másik meglátásom a két kontrolmániás szlovénnal kapcsolatos. Tadej Pogacar csak Primoz Roglicra figyelt, rá tette a kereket, nem hagyta, hogy elguruljon. Lehetséges, hogy a szakaszt is megnyerhette volna, de nem kockáztatott. Azonban a végén négy másodperc hátrányt halmozott fel - köszönhetően Roglic harmadik helyének -, így egy coinflip-szerű tipp esetében (mint amilyen az ő párosításuk), lehet érték abban, hogy Pogacar előrébb végez.

  • Tour de France Tipp

    2. szakasz: Rigoberto Urán előrébb végez, mint Richard Carapaz
    2.20 Bet365
  • Tour de France Tipp

    2. szakasz: Tadej Pogacar előrébb végez, mint Primoz Roglic
    2.50 Bet365

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org