A hétvégi spanyol rangadó befolyással lehet akár a bajnoki versenyfutás alakulására is, ugyanis a vesztes fél jelentős hátrányba került a Real Madrid - Girona duóval szemben. 

2023 dec 3. 21:00 Közvetítés: Unibet
Tipp: Atlético Madrid DNB-vel
Unibet
2.85
Tipp: Büntető lapok 5,5 felett
Unibet
1.91
Tipp: José Giménez lapot kap
Unibet
3.25

Barcelona: Nem mentheti meg a csapatot mindig a két Joao

Egyelőre úgy tűnik, hogy akkor működik igazán a Barcelona játéka, ha Joao Félix és Joao Cancelo elemében van. Nem gondoltuk volna, hogy majd pont ők ketten lesznek azok a húzóerő, akikkel jönnek a sikerek is, de Joao Félix tökéletesen illik a katalánok játékrendszerébe. Olyan, mintha neki tervezték volna a taktikát, utoljára talán a Benficában játszott ennyire jól, míg Joao Cancelo nem véletlenül a világ egyik, ha nem a legjobb szélsője. Ha formában van, kellően motivált, akkor megállíthatatlan. 

Sokszor pedig kettejük összjátéka bőven elég a Barcelona sikeréhez. Robert Lewandowski látványos formahanyatláson megy keresztül, már pedzegetik, hogy a lengyel támadó lehet a következő nagy szaúdi igazolás. A katalánoknak már csak néhány mérkőzésen tud segíteni, nem véletlenül várják annyira a tengerparti városban Vítor Roque januári érkezését. Xavi csapatát sérülések sem kímélik, Gavi teljes szezonra kidőlt, Ter Stegen sem teljesen egészséges. 

Atlético Madrid: Jogos lehet a félelem a riválisok részéről

Ha a katari-vb óta nézzük a spanyol bajnokság eredményeit, akkor az látható, hogy egy teljesen új Atlético Madrid állt össze Diego Simeone kezei között, megújult az argentin szakember is. Ez már nem az a madridi gárda, akit ismertünk, itt már nincsen kemény aprítás és temérdek egygólos mérkőzés, hanem átlagban kettő vagy annál több gólt szereznek, sok a passz a támadóharmadban, lövésekkel próbálkoznak. 

Barcelona Atlético Madrid
Rodrigo Riquelme (Fotó: Marco Iacobucci Epp/Shutterstock.com)

Ez az Atlético Madrid egy félelmetes csapat lett, tele motivált játékossal, akiket máshonnan kidobtak - voltak olyanok, akiket a Barcelona küldött el -, ezek a labdarúgók pedig bizonyítani akarnak. Ez érződik a játékukon is, végig minden meccsen élesek, nem görcsösek mint korábban, amikor tényleg akadozott a gépezet. Jelenleg viszont más a helyzet, mindössze csak azért nem vezetik a bajnokságot, mert volt egy kisebb periódus, amikor szó szerint alig akadt bevethető játékosa Simeonénak, de most összeállt a keret. 

Barcelona - Atlético Madrid tipp és információ

Hiába játszik idegenben az Atlético Madrid, hiába nem tudott nyerni Simeone még Xavival szemben (3 mérkőzés, 3 vereség), ennek ellenére a vendégeket tartjuk esélyesebbnek (Atlético Madrid győzelem: 3.90). A szorzó nagyon ajándék, szinte már érthetetlenül magas, főleg annak fényében, ahogyan a Real Madrid elleni derbire készítette fel övéit Simeone, amikor pillanatok alatt lerendezték a győzelem kérdését, emiatt pedig lehet érték az Atlético DNB-ben is (2.85). 

A másik amiben komoly érték lehet, azok a büntető lapok. A két gárda nem kiemelkedően durva - sőt, így, hogy nincsen Gavi, Barcelonát sem lehetne agresszív csapatnak nevezni -, viszont a legutóbbi három egymás elleni mérkőzésükön volt összességében 22 sárga és 3 piros lap, ami elképesztően sok. A hétvégi mérkőzést José María Sánchez Martínez vezeti, akinél a standard egy 5-6 sárga lap, de bármikor benne egy kiállítás és 8-9 sárga lap is (tavaly ő vezette a 12 lapos egymás elleni meccsüket). 

 • Dátum és időpont: 2023.12.03., 21:00
 • Helyszín: Estadio Olimpico, Barcelona
 • Játékvezető: José María Sánchez Martínez
 • TV közvetítés: Spíler 2 (élő, 21:00)

Emiatt viszont már érdemes elgondolkodni az 5,5-es büntető lap határnál az overen, de ha specifikusan játékosra fogadnánk, akkor pedig van egy kiváló opció a lapokra. Az a José Giménez, aki 13 mérkőzésen 7 sárga lapot kapott a Barcelona ellen, ráadásul a katalánoknál ott lesz az a Joao Félix, akit Giménez még akkor is felrúgott edzésen, amikor a saját csapattársa volt. 

 • FC Barcelona - Atlético Madrid tippek

  Atlético Madrid DNB-vel
  Unibet
  2.85
 • Büntető lapok 5,5 felett
  Unibet
  1.91
 • José Giménez lapot kap
  Unibet
  3.25

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés