Az Euroliga három hétig tartó szünet után visszatér, pénteken pedig igazi rangadó lesz, olyan klubokkal, akiknek ez a szünet nem feltétlenül volt felüdülés. A Barcelona és a Monaco egyaránt nemzeti kupában volt érdekelt, de nem tudták megszerezni a végső győzelmet, Euroligában kéne javítani, mert már nincs messze az alapszakasz vége. 

márc 1. 20:30 Közvetítés: Unibet

Barcelona: Rubio visszatért, elköltöznek emiatt a Palauból?

A Spanyol Kupában döntőbe jutott ugyan a Barcelona, de végül a Real Madrid a jó második félidőnek köszönhetően, legyőzte az El Clásicón a katalánokat. Ettől függetlenül az elmúlt hetekben zajlott az élet Barcelonában, ugyanis visszatért a klubhoz egy korábbi ikon, Ricky Rubio. A világ- és Európa-bajnok játékos az NBA-ből visszavonult, sokat volt sérült az utóbbi időben. Ettől függetlenül Katalóniában reménykednek, hogy a tapasztalata és tudása új lökést ad a csapatnak, Joan Laporta előszeretettel hoz vissza a klubhoz egykori sztárokat, hátha megmentő szerepkörben tetszelegve segítenek a csapaton. 

Rubio visszatérésével szinte párhuzamosan indított egy már régóta indokolt közvélemény-kutatást a klub, ugyanis a csapat csarnoka, a Palau Blaugrana nem minden szempontból felel meg az Euroliga előírásainak, ráadásul szeretne kicsivel több bevételhez jutni a csapat egy nagyobb arénával. Volt szerencsém Euroliga mérkőzésen a Palauban ülni, katlan hangulata van - ha szurkolnak a felső karéjon a fanatikusok -, ugyanakkor nem férnek bele túlságosan sokan, ez tény és való (konkrétan 7500 fő). Miután a Camp Nou felújítása miatt az olimpiai stadion lett a focicsapat új otthona a Montjuicon, ezért a Palau Sant Jordiba költöztetnék a kosárcsapatot is. 

Ez is a Montjuicon található, egy majd 17 ezer fő befogadására alkalmas létesítmény, mely Spanyolország legnagyobb fedett beltéri sportokra szakosodott csarnoka. Korábban olimpiai helyszín volt, sőt, Barcelona kosárcsapatának otthona, de mivel nem volt annyi nézője a klubnak, ezért költöztek. Most elvileg Rubio visszatérésétől várják a megváltást, hogy jönnek a nézők és az eredmények is. Ezzel viszont nem árt óvatosnak lenni. Ricky Rubio egy korszakos spanyol játékos, akinek a formája a több sérülés miatt látványosan visszaesett az elmúlt szezonokban. Emellett mentális problémákra hivatkozva - kiégés -, vissza is vonult átmenetileg. 

A spanyol karmester utoljára kiemelkedően 2021-ben játszott, azóta jobbára csak sérülésekkel bajlódik, lehetséges, hogy az otthoni környezet sokat segített, hogy visszataláljon a régi önmagához, de már 34 éves lesz. A katalánoknál nem feltétlenül Rubio az utolsó láncszem, akivel majd a játék minden eleme helyére kerül, ugyanis az már idén többször is látszott, hogy komoly lemorzsolódásra képes a csapat egyik pillanatról a másikra. Vannak hetek, amikor képtelenek nyerni, nincsenek azon a szinten, mint a Real Madrid, ez a mostani kupadöntőn is látszott, ahol félidőig tartották magukat, majd szétestek. 

Monaco: Voltak botrányok, hogy állnak most?

A szezon elején abból volt gond, hogy a sztárok nem találták a játékukat, akadtak nehéz pillanatok, de ekkor szokás szerint Mike James lépett előre, aki továbbra is az Euroliga legjobb játékosa. Az amerikai dobógépet képtelenség megállítani, megint a legtöbb pontot átlagolja, megint a legjobb PIR-mutatóval rendelkezik, de ezt már csak 60% alatti TS-mutatóval hozza, ami azért annyira nem jó. Hasonló dobógépek esetében azért elvárható egy 62-65% körüli TS-mutató.

Ez is mutatja, hogy James valójában erőlködik, mint ahogyan a csapat is, hiszen közel sem olyan magabiztosak, mint tavaly az alapszakaszban. Az Euroliga szünetet megelőzően épp jobb formában voltak, így nekik annyira nem jött jól a pihenő, mert közben a Francia Kupában szégyenszemre még döntőbe se tudtak kerülni. Januárban kiderült egy belső botrány is, melyben Élie Okobo, egyik kulcsjátékos volt érintett, de elvileg elrendezték a felek a problémát (azóta Okobo újra kerettag). 

Barcelona - Monaco tipp

Nehéz megítélni, hogy ez pontosan milyen mérkőzés lehet, mert mindkét csapatnak bizonyítania kell, több szempontból is. Sokkal többet vártak tőlük idén, egykori NBA-játékosokat igazoltak (Ricky Rubio és Kemba Walker), de a forma továbbra is ingadozó. Általában két gyors csapattól sok pontot várnánk, de az elmúlt években rendre megtréfált mindenkit ez a párosítás, így most a 163,5 pontos határ alá várjuk a feleket. 

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés