José Mourinho újabb nemzetközi kupadöntőhöz került közel, mindössze csak a szokásosat kell hoznia a visszavágón. Lehet, hogy a Roma nem játszik szépen, de hatékonyak, ami az európai kupákban komoly fegyvertény. 

2023 máj 18. 21:00
Tipp: Leverkusen 1,5 gól alatt
Unibet
1.65

A Roma terve szerint alakult az odavágó

Kiváló hangulatban kezdődött az olasz fővárosban az odavágó, ahol a Leverkusen volt agilisabb az első 10 percben. Két nagy helyzetig jutottak a németek, de a gól végül elmaradt, ahogyan a 19. percben a Roma szabadrúgása után is. Ibanez fejelt kapura, de Hradeczky bravúrral hárított. Az olaszok ezek után elsősorban pontrúgások után veszélyeztettek, egészen a gólig, mely egy klasszikus Mourinho-féle találat volt. 

Pont, mint amit a portugál mester szeret, előre hosszan felívelt labda, amit a támadó visszafejel a második hullámban érkező középpályások elé, akik a foghíjas védelemre vezetik a labdát lendületből. Abraham visszakapta végül a labdát, de a helyzete kimaradt, viszont a kipattanóra jól érkezett Bove. A Roma még vezetett ezek után is veszélyes kontrákat, de az előnyt nem sikerült növelniük, hajrában pedig leizzadtak a hazai drukkerek, amikor Rui Patricio rosszul jött ki a kapujából, de Cristante felsőtesttel fogta a lövést a kapuban. 

Xabi Alonsónak váltania kell

A Bayer Leverkusen szenved az olyan csapatokkal szemben, mint a Roma. Amikor az Union Berlin otthonában játszottak, akkor is csak 0-0-ra voltak képesek. Ha az ellenfél megszervezi tudatosan a védekezését, nem hagynak helyet a gyógyszergyáriak gyors szélsőinek, akkor a játékuk meghal. Nem bírtak ugyanilyen okból a Freiburggal sem februárban, erre még nincs meg a terve Xabi Alonsónak, pedig muszáj valamit kitalálnia. 

Bayer Leverkusen Roma
Adam Hlozek (Fotó: Vitalii Vitleo/Shutterstock.com)

A párharc ugyanis ezen múlik. Ahogyan említettük, ez Mourinhónak egy rutinmunka, odavágón szűk győzelem, visszavágón kontrákra berendezkedni, majd onnan egy-két gólt szerezve továbbjutni. Ezt teszi az évek meg a rutin, hogy a portugál mesteren egy pillanatra sem érzékelhető, hogy bajban lenne. A Leverkusen helyzete viszont nehéz, mert a baszk szakember a gárda játékát egyféle sémára építette. 

Ki fog kontrázni?

Érdemes megnézni a videót, abból képet kaphatunk Xabi Alonso taktikájáról, aminek fontos eleme Florian Wirtz is, aki visszatérése után remekül játszott. Moussa Diaby sebessége elképesztő, róla már többször is írtunk, de itt most nem lesz helye kontrázni. A Roma ugyanis a végsőkig védeni fogja az előnyét, Mourinho pedig a területek lezárásának nagymestere. Egy zsebkendőt se lehet majd leejteni, annyi hely sem lesz. 

A Roma pont a Leverkusen dinamikáját és lendületét veheti el. Emiatt mi a kevés gólra szavazunk a visszavágón, most nem kockáztatunk egy Roma győzelmet, az megtörtént az odavágón. A kevés gólt viszont nem a két csapatra, csak a Leverkusenre értjük. Ahhoz, hogy kitámadjon a Roma, hamar két gólt kéne szereznie hatalmas védelmi hibákból a németeknek, amit mi nem látunk magunk előtt (ettől függetlenül, természetesen még ez is megtörténhet). Az over/under piacon így a Leverkusen 1,5 gól alatti lehetőséget mellett tettük le a voksunkat. 

Ingyenes fogadás a Bayer Leverkusen - Roma mérkőzésre

Amennyiben fogadnál a Bayer Leverkusen - Roma mérkőzésre, a Betfairnél 400 forintos ingyenes fogadásban részesülhetsz.

Így működik a Betfair ajánlata:

 1. Regisztrálj a Betfairre!
 2. Igényeld az ingyenes fogadásod és fogadj a Bayer Leverkusen - Roma meccsre.
 3. Keresd meg a Bayer Leverkusen - Roma eseményt, és lépj a Fogadásszerkesztő piacra.
 4. Egyszerűen add hozzá a neked tetsző választásokat, de ne felejtsd el, hogy legalább 2 választásnak szerepelnie kell a Fogadásszerkesztőben.
 5. A fogadásod létrehozása után látni fogod, hogy van egy felhasználható ingyenes fogadásod, amint a választás mezőkben megjelenik az „Ingyenes Fogadás”.  
 6. Adj meg 400 Ft-ot a fogadásszerkesztős fogadásban a fogadószelvényed tetején.
 7. Aztán görgess le a fogadószelvényen, ahol az „Ingyenes Fogadás Egyenlegének Felhasználása” látszik, és győződj meg arról, hogy be van kapcsolva ez a lehetőség – ez aktiválja az ingyenes fogadásodat.
 8. Ezután kösd meg a fogadásodat, és látni fogod, hogy az ingyenes fogadásod egyenlege 400 Ft-tal csökken.
 9. A jogosultsághoz legalább 2+ elem szükséges a Fogadásszerkesztőben a 2023.04.18-án kezdődő Bayer Leverkusen - Roma meccsre. 
 10. Az ajánlat 2023.04.18-án lesz elérhető a Betfair oldalán.

FOGADJ MOST a Betfairen!

 • Bayer Leverkusen - Roma tipp

  Leverkusen 1,5 gól alatt
  Unibet
  1.65

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: kivnl/Shutterstock, Master1305/Shutterstock