A legjobb 16 mezőnyében jár a Magyar Kupa idei kiírása! A szerdán rendezendő hét párharc mintegy felvezetéseként kedden bonyolítják le a borsodi derbit, ahol a tavalyi döntős Mezőkövesd a szomszédvár Diósgyőr csapatát látja vendégül! Továbbjutó kiléte egy mérkőzésen dől el!

Pintérék másfelé is tudnak koncentrálni

Pintér Attila tavaly őszi érkeztével a Mezőkövesd (2.00) teljesítménye látványosan feljavult. A bajnokságban akkor még az egyik legpotenciálisabb kiesőjelöltként aposztrofált Matyók azóta stabil középmezőnybeli csapattá nőtték ki magukat olyannyira, hogy a mezőny rendkívül masszív tömörülésének köszönhetően mindössze három egységnyire kerültek a nemzetközi szereplést jelentő dobogós helyezésektől!

Karnitskiy (sárga-kékben) és társai december eleje óta nem találnak legyőzőre tétmeccsen! (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Mivel a kiesőhely pedig ha nem is mérföldekre, de biztonságos távolságban található jelenleg a sárga-kék csapattól, Cseriék akár több figyelmet is szentelhetnek a második számú sorozatra, a Magyar Kupára, ahol mostanság a tavalyi döntőzés révén kiválóan szerepel a borsodi gárda! A Mezőkövesd egyébként az idáig vezető úton az alacsonyabb osztályokban szereplő Mándokot (1:8) és Gyöngyöst (1:4) szórták meg, majd legutóbb Ajkán egy kiélezettebb meccsen abszolválták a kört (1:2). Minden bizonnyal Pintér nem a legerősebb kezdőjét fogja pályára küldeni, ugyanis heti két meccses feszített tempóban óhatatlanul igyekszik rotálni minden tréner a keretét, ám lassan már olyan magasságokba jut a sorozat, ahol akár a végső győzelem jegyében már megéri bevetni a kulcsfigurákat is!

Miskolcon él a remény

Életbevágóan fontos győzelmet ért el a hétvégén a Diósgyőr (3.10) együttese! Zoran Zekic fiai az év eleji Fradi-verést követően (0:1), a másik nagy (?) halat, a MOL Fehérvárt is két vállra fektették idegenben Grozav mesterhármasának köszönhetően (1:3). Persze látva a Videoton közelmúltbeli formáját valahol mindez nem meglepő, ám sereghajtóként akkor is komoly fegyvertény mindez a DVTK háza táján! Ilyenkor foghatják a fejüket Márkvárték, hiszen a bravúrgyőzelmek mellett különösen fájóak lehetnek majd azok a pontvesztések a végelszámolásnál, mint pl. amiket az Újpest ellen hagytak veszni nemrég (1:0).

A Diósgyőr (piros-fehér) évek óta kínlódik az élvonalban. Idén sincs ez másképp. (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Úgy vélem, hogy a piros-fehér egyletnél az idei szezonra ismételten a korábbi évekhez hasonló cél lebeg mindenki szeme előtt. Legyen meg idén is a túlélés az élvonalban! Ehhez pedig a bajnokság vége felé haladva nem fog hiányozni a lábaknak a plusz kupaterhelés. Ebből kiindulva én totálisan el tudom képzelni Zekicről, hogy Pintérrel ellentétben ő sokkal inkább rotálni fog a hétvégére, ahol pár nap múlva ismét a Mezőkövesddel fognak meccselni. Tehát számára ez a mérkőzés egy totálisan jó, testközeli tapasztalatokon alapuló felkészülés az eddig sosem látott megyei riválisból. Felfogható főpróba jellegű csörteként, készülve a hétvégi előadásra, ahol az újabb három pont bezsebelésével a bajnokságot tekintve abszolút visszajöhetnének a buliba a miskolciak!

Mezőkövesd továbbjutását várom

A fentebb leírt indoklás következtében ezen az összecsapáson a kupában mostanában sikeresebb, a bajnokságban pedig nyugalmat jelentő helyen tanyázó Mezőkövesd sikerét várom! Fogadási szempontból sajnos egyelőre nem szerepel a kínálatban a "Továbbjutó" piaca, mely számomra a legerősebb tipp lenne a hazaiak oldalán. Ám bátrabban merem ajánlani a rendes játékidőbeli opciókat is a Matyókra, mert abban talán mindkét tréner egyetért, hogy senkinek sem hiányzik az plusz fél óra extra-rohangálás a kupában! Ugyan a hazaiak Berecz távoztával kulcsemberüket veszítették a középpályán, mégis azt mondom, hogy ezen a kupameccsen nem fog ez sokat dönteni. Alapból tartalékosabb együtteseket várok, a Diósgyőrtől legfőképpen, akiknek a kupa nem szabad, hogy jelen helyzetben prioritást élvezzen a bajnoksággal szemben! Ennél fogva - számomra korrekt szorzón bebiztosítva DNB-vel - a Mezőkövesd rendes játékidőn belüli továbbjutását várom (1.53)!

Borítókép: Sportfogadas.org

NHL korai kifizetés ajánlat

Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 3 gólos előnyt szerez. Többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Mezőkövesd - Diósgyőri VTK Tipp

    Mezőkövesd DNB
    1.53 Bet365