Ismét angol földön turnézik a Premier League mezőnye. Az előttünk álló csütörtöki fordulót ezúttal a leedsi First Direct Arenában rendezik, ahol az este első felében rendezett negyeddöntők közül kiemelkedik a walesi belháború Gerwyn Price, illetve Jonny Clayton között.

Clayton most elkaphatja Price-ot

A két walesi játékos legutóbb a múlt héten mérte össze erejét, amikor a rotterdami elődöntőben Price legyalulta Claytont (6:1). Míg az összetettbeli ranglistán vezető pozícióba kerülő Iceman hozta klasszis mivoltát, addig a Ferret becenévre hallgató riválisa maga alatt teljesített 85 körüli átlagával. Az azóta eltelt egy hétben viszont sokminden történt.

Eleve írtuk már korábban is, hogy Clayton játéka fokozatosan javul év eleje óta. Míg a civilben egykoron kőművesként tevékenykedő Jonny sokáig a tabella alsó felében rostokolt, mostanra már a negyedik helyig verekedte fel magát. Nem pusztán a PL-ben érzékelhető javuló tendencia esetében, hanem az egyéb televíziós versenyeken is. A hétvégén például behúzta az European Tour 5. állomásán rendezett tornát az ausztriai Grazban. A döntőben nem is akármilyen produkcióval gyűrte le a PDC legújabb titánját, Josh Rockot (8:6). Ez a tornagyőzelem pedig akár újult erőt adhat számára, hogy csütörtökön revansot vegyen honfitársát. Az irodák szorzók tekintetében komoly mértékben favorizálják Price-ot (1.40), amit Clayton oldalán található ázsiai hendikepes piacon ki is használhatunk. Véleményünk szerint ezúttal szoros ütközettel számolhatunk.

Clayton +2.5 hendikep Unibet @1.54

Wright nem találja a gödör alját, miközben van Gerwen is labilissá vált

2023-ban sokadjára találkozik egymással Peter Wright és Michael van Gerwen. Idei összecsapásaik döntő többsége arról szólt, hogy MVG nagykülönbségű győzelmeket aratott a látványos gödörben lévő skóton. Nem csoda tehát, hogy a bukmékerek ezúttal is könnyed holland sikerrel számolnak a sereghajtó Wrighttal szemben (1.43).

Mindazonáltal érdemes óvatosan közelíteni a mérkőzéshez fogadási szempontból, hiszen az elmúlt egy hétben Gerwen több ízben is kiábrándítóan szerepelt a tábla előtt. A múlt héten Rotterdamban legalább a döntőbe vártuk őt, ehhez képest hazai publikum előtt bőgött le a korábbi világelső. Látványosan szenvedett a rá nehezedő nyomástól, illetve a túlzott bizonyítási vágytól, amit Nathan Aspinall köszönt szépen, s 6:5-ös arányban rögtön az este elején búcsúztatta Gerwent.

A hétvégi ausztriai tornán ugyan az elődöntőig elmenetelt a németalföldi, ám ott Josh Rock szabályosan felmosta vele a színpadot (0:7). Régen pont, hogy Gerwentől láttunk ilyen brutális győzelmeket, ehhez képest most ő volt az áldozat. Ezen eredmények kapcsán elveszítettük bizalmunkat Mighty Mike-kal kapcsolatosan. Ebből kifolyólag a mérkőzés tekintetében minket leginkább a speciális játékos piacok érdekelnek, ahol Wright átlagára utaznánk rá. A skót Ausztriában rögtön kiesett Mensur Suljovic ellen (1:6) mindössze 78-as átlagot dobva. Valószínűsíthetően játéka ezúttal már javulni fog, de nem igazán érezzük Wrightban, hogy a rá adott 93.5-os mutatót jelen formájában meg tudná ugrani Gerwen ellen. Brutális gödörben van a skót.

Wright átlaga 93.5 alatt Unibet @2.00

Dobey megnehezítheti Smith dolgát

Bár úgy tűnik, hogy a PL-ben idén debütáló Dobey nem jut majd be a májusi nagydöntőbe, a sorozatban szerzett tapasztalatok, illetve a klasszisokkal való heti rendszerességgel zajló küzdelem bizonyára jelentősen javított játékszínvonalán. Nem egyszer 100-as átlagok környékén, vagy afelett dobál. Egyelőre az eredmények még nem mutatják tényleges erejét, ám Hollywood kétségtelenül kezd felzárkózni a legjobbak közé.

Épp ezért tarthat tőle a regnáló világbajnok Michael Smith. Az angol játékos mindamellett, hogy mostanában nem mindig hoz extra produktumot, nem is olyan régen zsinórban kétszer is alulmaradt Dobeyval szemben a PL-ben. Ettől eltekintve a bukik természetesen Smith továbbjutását várják, ám ez a siker messze nem ígérkezik sétagaloppnak. Ebből kifolyólag inkább Dobey oldalán érezzük a fogadási értéket. Mindazonáltal kiindulva legutóbbi párharcaikból legerősebb tippünk a leg-overek piacára vezet. Amennyiben az elmúlt hetekben játszott 6:4-es eredményeik most is ülnének, abban az esetben a 9.5-ös határon húzott leg-over elég korrekt oddsot kínál nekünk.

legek száma 9.5 felett Unibet @1.89

Aspinall elkezdett nyerni van den Bergh ellen

Korábban már szót ejtettünk róla, hogy Nathan Aspinallnak mekkora mumus Dimitri van den Bergh. A múlt heti PL-fordulót Rotterdamban megnyerő angol srác éveken át nyeretlen maradt belga riválisával szemben, ám az utóbbi időben fordulni látszik a kocka. A közelmúltban ugyanis komolyabb formakülönbség kezd kialakulni a két játékos között. Míg Aspinall egyértelműen jó szériát fut, s ez eredményekkel is társul, addig van den Bergh produktuma ellaposodni látszik. Wright mellett ő az, aki szinte biztosan nem tudja majd kvalifikálni magát a négyes nagydöntőbe, illetve a PL-en kívül sem igazán megy neki mostanság a szekere.

Ennél fogva kissé meglepő, hogy a kimeneteles szorzók alapján szorosabb Aspinall győzelmet jósolnak az Unibetnél. Véleményünk szerint is benne van a pakliban, hogy van den Bergh játéka javulni fog, pláne, hogy ő a hétvégén pihenhetett, mivel nem vett részt az ausztriai tornán, szemben aktuális riválisával. Mindezek ellenére mi inkább érezzük Aspinallban a potenciált, aki esetleges győzelmével tovább biztosíthatja helyét a legjobb 4 között.

Aspinall nyer Unibet @1.70

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés