Május elejéhez érkezve kijelenthető, hogy utolsó etapjához érkezett a darts Premier League mezőnye. Az aktuális, manchesteri fordulót követően pusztán két állomás jön még a hónap végén rendezendő londoni nagydöntőig. Innentől kezdve hatványozottan igaz, hogy minden egyes győzelemnek óriási jelentősége lehet a továbbjutás szempontjából.

Dobeyt és Price-ot nyeretjük a kimeneteles piacon

Gerwyn Price bombaformáját nem igazán kell ecsetelnünk, hiszen a walesi klasszis jóformán március vége óta ihletett tempóban dobál. Remek teljesítményének köszönhetően komoly hátrányt dolgozott le van Gerwennel szemben az összetettbeli tabellán, sőt immáron listavezetőként egyre inkább távolodik a címvédő hollandtól.

Ebből a szempontból komoly jelentősége lesz mostani összecsapásuknak, hiszen abszolút rangadónak illik be a negyeddöntős ütközet. A zászló az utóbbi hetek produktumai alapján egyértelműen Pricenak áll, mivel Gerwen mostanság több tornán látványosan képes meginogni mentálisan. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a legutóbbi két PL-fordulóban egyaránt kikapott rögtön az első meccsén. Bár a mérkőzés fogadási kínálatában szoros befutót várnak az irodák, a Pricera adott 1.80 körüli szorzó határozottan kecsegtető Iceman esetében.

Price nyer Unibet@ 1.76

A nap kapcsán másik kimeneteles megérzésünk ezúttal Chris Dobeyval kapcsolatos. Aktuális ellenfelével, Dimitri van den Berghel együtt a tabella alsó felében tanyáznak, s úgy tűnik, hogy vajmi kevés esélyük maradt arra, hogy kvalifikálni tudják magukat a londoni nagydöntőre. Ezáltal kettejük közül az angol srácot tartjuk sokkal inkább motiváltnak. Ez az első éve a Premier Leagueben, s látszik, hogy minden fordulóban apait-anyait belead, hogy felvegye a versenyt a legjobbakkal. Talán pont ebből kifolyólag, ha megnézzük a sorozatban eddig dobott átlagainak az átlagát (97.07), akkor gyakorlatilag tagja lehetne a szűk élmezőnynek is. Talán kezdeti rutintalansága miatt nem tudott idén nagyot robbantani, mindenesetre mutatói alapján abszolút helye van a PL-ben. Úgy véljük, Manchesterben ezt underdogként bizonyítani fogja majd.

Dobey nyer Unibet @1.95

Wright az esélytelenek nyugalmával meccsel Clayton ellen

Peter Wright esélyei jó ideje elszálltak a mostani PL-ben. A skót a 3. forduló óta konstans sereghajtója a mezőnynek, s korábbi klasszis játéka az elmúlt hónapok során szétesőben van, ezáltal rendkívül labilis teljesítményt nyújt Snakebite. Ennek ékes példája volt a múlt heti leedsi játéknap, amikor 90 feletti átlaggal legyőzte a negyeddöntőben van Gerwent (6:3), majd bő órával ezt követően a legjobb 4 között 80-as mutatóval, csontsimán zúgott ki Michael Smith ellen (2:6).

Véleményünk szerint Wright fejben már jó ideje elengedte ezt a PL-idényt, s ha rosszul is megy játék neki nem idegeskedik látványosan miatta. Talán ez most jól is jöhet számára az ellen a Jonny Clayton ellen, akinek viszont most már minden forduló óriási jelentőséggel bírhat a nagydöntőig. A walesi player jelenleg 5. helyen áll a tabellán, magyarul pillanatnyilag nem tudná kvalifikálni magát a fináléra. Lemaradása 3 pont a 4. pozíció mögött, s mivel két közvetlen riválisa, Nathan Aspinall és Michael Smith egymás ellen meccsel, Claytonnak remek alkalma nyílhat a felzárkózásra. Meglátjuk képes lesz-e Wright ellen megugrani ezt az akadályt a walesi.

Adok-kapok várható a Smith-Aspinall csörtén

Mostanában nagy csatákat szokott hozni a regnáló világbajnok Michael Smith és Nathan Aspinall összecsapása. Az utóbbi hetekben mindketten jó formát produkálnak, aminek ékes példája, hogy ők nyerték az elmúlt két játéknapot, Aspinall Rotterdamban, Smith Leedsben. Ezúttal egyiküktől rögtön az este első felében búcsút kell vennünk, ami azért is lehet majd fájó a vesztes félnek, hiszen ők alapból óriási versenyfutásban vannak a harmadik-negyedik pozícióban. 

Ha ehhez a rivalizáláshoz hozzávesszük a lőtávolságon belül helyezkedő Jonny Claytont is, akkor még inkább fokozódik a mérkőzés tétje. Úgy véljük, hogy ezúttal mindketten igen magas színvonalat hozhatnak a színpadon. Kimenetel szempontjából nem is reszkíroznánk a meccset, bár a bukik szerint inkább Smith esélyes a továbbjutásra. Érzésünk szerint leginkább a leg-overekben, avagy a 180-ak piacán lehet keresnivalónk. Utóbbi opció esetében rendre ülnek az overek egymás elleni meccseiken. Könnyen lehet, hogy most is komoly mennyiségben ragasztják majd a maximális értéket.

180-ak száma 5.5 over Unibet @1.56

100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig

Regisztrálj és használd ki az akár 35.000 Ft-ig terjedő 100%-os első befizetési bónuszt sportfogadás esetén a Wazamba fogadóirodánál.

Wazamba regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés