A Hertha a csoportkörben rögtön egy rangadóval kezd, Berlinben fogadják az Athletic Bilbaót. Két defenzív csapat meccsén érdemes gólokra fogadni? Közben a Nice Belgiumba látogat, ahol a Waregemmel kezd. Balotelli rögtön góllal kezdi a csoportkört? 

Mi lesz Dárdaiékkal?

Élete első Európa Liga főtáblás meccsére készül Dárdai Pál, ahogyan a másik oldalon José Angel Ziganda is. Mindkét edző újonc ilyen téren, ezért egy óvatosabb mérkőzésre számítunk. Herthával kapcsolatban elsősorban a védekezés merül fel, ugyanis Dárdai erre alapozza a csapat játékát. Annak ellenére, hogy sok a szerelés náluk, nem játszanak durván, hanem inkább hatékonyan. Alig kapnak sárgákat, ahogyan a vendég Bilbao játékosai. Ez talán kicsit meglepő lehet, mert a baszkoktól mást várnánk, emiatt nem is mennék el a lapok irányába. Két defenzív gárdáról beszélünk tehát, akik próbálják az ellenfeleknek átadni a kezdeményezést, míg ők a kontrákból építkezhetnek. Ezért is lesz izgalmas a találkozójuk, mivel Ziganda mester is főleg a biztonsági játékot erőlteti majd, szokásos 2-3 kaput eltaláló lövéssel, ahogyan a németek is. Végkimenetel szempontjából nagyon nehéz megítélni a mérkőzést, mert a Hertha nagyon fegyelmezett, viszont szinte csak Leckie gólérzékenységében bízhatnak. A középpályás szerezte a csapat góljait a Bundesligában, de illene már végre Ibisevicnek is aktivizálnia magát.

Dárdai-Pál-Hertha-001

Dárdai Pál (Hertha). Fotó: 360b/Shutterstock.com

A vendégeknél a csodát Aduriztól várják, aki már nem mai gyerek, de hihetetlenül érzi a kaput, főleg fejjel. Mindkét csapat a 4-5-1-es rendszert erőlteti, szélen két gyors játékos, elől egy statikus csatár, de a találkozó a középpályán dőlhet el. Sok lesz a rombolás és a taktikai szabálytalanság, amivel telhet az idő. Nem várok sok kapura tartó lövést sem, így a gólok tekintetében vizsgálnám a találkozót. Egyik csapatban sincsen benne az, hogy több góllal nyer, inkább egy nehézkes 1-0-ás sikert várok. Ezt a bukik is tudják, nem hiába 1.67 a 2,5 under. Kicsit bátrabb leszek és a kockázatosabb tippek felé veszem az irányt, mivel maximum egy gólra számítok, ezért a másfél alatti gólok száma 3.05-ért egész szép szorzó. 

Elég egy Balotelli is a sikerhez?

A nizzai csapat egy nagy győzelem után Belgiumban próbál nyerni. A hétvégén a tavalyi bajnok Monacót lépték le 4-0-ra hazai környezetben. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a regnáló bajnok védelme botrányos volt. A Nice kedvére kontrázhatott, amihez nagyon értenek. Kihasználták Plea gyorságát, illetve Balotelli helyezkedését, amivel szinte teljesen szétszedték a vendégek hátsó alakzatát. Gyakorlatilag felállt védelem ellen nem is rúgott gólt Lucien Favre együttese. Nagyon jól működött a nizzai defenzív játék, ami hatalmas pozitívum, az eddigi francia fordulókat látva. Souquet talán élete formájában volt, de az előtte játszó Saint-Maximint is dícséret illeti (érdemes megjegyezni a 20 éves franciát, óriási tehetség). Hiába lesz két nagy hiányzója a Nicenek (Koziello eltiltás, míg Sneijder sérülés miatt nem léphet pályára), nem hinném, hogy nagyon megszenvednek majd a belgák ellen.

Tippelj az EL-meccsekre és 10 eurót nyerhetsz! Játék ITT!

Sokat nem tudok a Waregemről, de elnézve a tavalyi teljesítményüket, örülhetnek, hogy most Európa Ligások. Megnyerték a belga kupát, nem túl erős ellenfelekkel szemben (nagy szerencséjük volt a sorsolással), így rögtön főtáblán kezdhetnek. Túl sok ismert játékosuk nincsen, bajnokságban is felemásan teljesítenek, így én itt francia sikert várok. Mindkét oldalon gyors szélsőkre épül a Nice játéka, középen Seri révén van egy labdabiztos robotoló játékosuk, elől pedig Balotelli villanhat. Egyetlen hátulütője a dolognak, hogy mennyire játszották ki magukat a hétvégén a Monaco ellen. Ettől viszont nem féltem a gárdát, Lucien Favre pedig kiváló edző, akinek egy ilyen meccset meg kell oldania. A vendégek egy gyors, pörgős játékot játszanak, a belgákat pedig kötelezi a hazai pálya, hogy egy kis focit mutassanak, így kijöhet Favre kontrákra épülő taktikájának az ereje. 

5.000 Forint Ingyen Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Hertha - Bilbao: 1,5 gól alatt
    3.05 Unibet
  • Waregem - Nice: vendég győzelem
    2.20 Bet365