Az Európa-liga címvédője fogadja a frissen feljutott Schalke csapatát. Már önmagában ez sem lenne jó hír a gelsenkircheni klub számára, mint ahogyan az sem, mennyi játékos bajlódik náluk sérüléssel, illetve az edzőváltás sem javított semmit a helyzeten. 

2023 jan 21. 15:30 Közvetítés: UnibetBet365
Tipp: Frankfurt 1,5 gól felett + Schalke 1,5 gól alatt
Unibet
1.73

A Schalke megint visszacsúszhat a második vonalba

Alig jutottak fel, már mehetnek is vissza a másodosztályba Thomas Reis fiai. A 49 éves német szakvezető a Bochum csapatától érkezett szezon közben, hogy megmentse a Schalkét a kieséstől, de nem tudott érdemben változtatni a helyzeten. Az is megeshet idén, hogy Reis két olyan csapat edzője is lesz, akik egyaránt búcsúznak a Bundesligától, valószínűleg ez negatív rekord lenne (főleg, mert automatikusan csak két klub esik ki, a harmadik osztályozót játszhat). 

Összességében nem volt tragikus azon a négy meccsen a Schalke, ahol Reis irányította őket, majd jött a világbajnoki szünet. Azt gondolhatnánk, hogy volt bőven ideje összeszedni a társaságot, ráadásul még utána a téli szünet következett, így két hónapja volt a német mesternek. A felkészülés azonban nem sikerült, aminek egyik oka, hogy sokan bajlódnak a keretből sérüléssel. 

A védelemből emiatt hárman is kieshetnek, ráadásul az egyikük a hátsó alakzat oszlopa, Maya Yoshida. A japán belső védő a világbajnokságon is szerepelt, majd utána jött a szokásosnak mondható januári sérülése (elmúlt öt évben ez volt a harmadik), nem lehet tudni pontosan, hogy mennyit kell majd kihagynia. A középpályáról szintén két kezdő eshet ki (Král és Drexler), illetve egy csere (Zalazar). 

Frankfurtban egyelőre minden rendben

A tavalyi szezont beáldozta Oliver Glasner az Európa-ligáért, így indulhattak a BL-ben. Jó döntés volt, megnyerte azt a sorozatot, majd nyáron kiválóan igazoltak. Elsőre nem tűnt jó ötletnek megválni Kostictól, de érkezett ingyen Randal Kolo Muani (aki a francia válogatottba is bekerült), illetve rögtön a kezdőbe került a rehabilitált Mario Götze és Kristijan Jakic. Velük a középpálya stabilabb lett, elől pedig megérkezett az a támadó, aki Borré válláról leveszi a terheket. 

Kolo Muani kiváló őszt produkált, vezére volt a csapatnak, gyors kontráknál lehetett számítani a sebességére. A francia válogatottban is gólt szerzett, épp az elődöntőben a katari világbajnokságot, ezzel bizonyítva, nincsen nála szó formahanyatlásról. A Frankfurt esetében a hazai meccsek a végleteket jelentik, ha elkapján a fonalat, akkor 3-4 gólig meg sem állnak, de ott a második oldal, mint például a bajorok elleni 6-1-es zakó

Oliver Glasner is tisztában van vele, hogy most januárban az ilyen könnyű meccseken kell biztosítani a top4-es helyezést, mert február második felében már ott a BL-terhelés is. Ki kell használniuk a Schalke gyengélkedését, nem fér bele egy döntetlen sem ebbe a mérkőzésre. A kiütés könnyedén benne van, főleg abból kiindulva, hogy a Schalke idegenben is a liga leggyengébb csapatának számít - ráadásul nem bevethető a legjobb védőjük -, elvétve szereznek gólt, cserébe mindig kapnak minimum egyet. 

  • Eintracht Frankfurt - FC Schalke 04 tipp

    Frankfurt 1,5 gól felett + Schalke 1,5 gól alatt
    Unibet
    1.73

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: katatonia82/Shutterstock