Foci átigazolás Chelsea Newcastle United Hakim Ziyech

Hakim Ziyech eladására nyitott a Chelsea csapata

Sportfogadas.org 2023 jan 23. 12:02 Szólj hozzá! Premier League 2022/23
Hakim Ziyech eladására nyitott a Chelsea (2050627790, 2213206619) Fotó: ph.FAB/Shuttetstock, HobbitArt/Shuttetstock

Nyitott a tárgyalásokra a londoni klub, megfelelő ajánlat esetén eladnák a marokkói játékost. Meg is jelentek a komoly érdeklődök, a Newcastle United és AC Milan révén. A világbajnokságon remekül teljesített, talán jobban, mint a klubjában bármikor!

Ziyech nem boldog a Chelsea csapatában

Az angol sajtó nagyon mélyen elemezte a marokkói játékos helyzetét. Úgy vették észre, hogy Ziyech sosem mosolyog a Chelsea csapatában, viszont a válogatottban folyton nevetgél, és láthatóan boldog. Ebből aztán arra a következtetésre jutottak, hogy el akar igazolni másik csapatba. Innen indult a pletyka, aztán mostanra egész komoly szintre jutott!

Az átigazolások terén a legnagyobb név, a megbízható forrás és a transzferek guruja, Fabrizio Romano kiírta közösségi felületeire: Ziyech kapcsán kész meghallgatni minden ajánlatot a Chelsea. Ez olaj volt a tűzre, egyből minden médium le is hozta, hogy eladják a marokkói szélsőt. Az újságírók mellett a szorzók is kicsit mozgásba lendültek, és mindjárt nem tűnik lehetetlennek a távozása.

Hakim Ziyech - Chelsea 002
Hakim Ziyech sosem mosolyog, az angol sajtó szerint. (Fotó: ph.FAB / Shutterstock.com)

Ziyech nem alapember a Chelsea együttesében

A londoni csapatnál betöltött szerepéről árulkodnak a számok is. Ziyech több mérkőzésen volt kezdő a világbajnokságon, mint ebben a bajnoki idényben a Chelsea együttesénél. A vébén 7-szer is hallgatta a himnuszt a találkozók elején, gólt szerzett, nagy formában játszott. Eközben a klubjában mindössze 4-szer nevezték kezdőbe, és további 6 alkalommal cserélték be.

Hatalmas játékoshalmozásban van a Chelsea egyébként, nemrég érkezett Joao Felix is, de rajta kívül is egész komoly tobzódást láthatunk a középpályán. Raheem Sterling, Christian Pulisic, Madueke, Mudryk, mindannyian képesek játszani Ziyech helyén, és úgy tűnik nem is így kell kifejezni, hogy a helyén. Mert a marokkói focistának nincs igazán bérelt helye Graham Potter terveiben.

Hakim Ziyech - Ajax 001
Hakim Ziyech az Ajaxban alapember volt és mosolygott. (Fotó: MDI / Shutterstock.com)

Newcastle és AC Milan az érdeklődök között

Nézzünk néhány alap információt a játékos kapcsán. Szerződése 2025 nyaráig van a Chelsea-vel, ami elég hosszú kontraktus, ilyenkor a focist a nem tud nyomást helyezni a csapatára. Ezért is fontos, hogy a londoniak jelezték, készek meghallgatni az ajánlatokat. Nyáron is próbálkozott már az AC Milan például, akkor egy 25 millió fontos ajánlatra mondott nemet a Chelsea.

Ziyech piaci érték a transfermarkt alapján 20 millió euró jelenleg, szóval kelleni fog az a 25-30 millió eurós ajánlat ezúttal is. A hírek alapján több komoly érdeklődő próbálkozik: AC Milan, Barcelona, AS Roma, Everton és Newcastle United. Ebből a felsorolásból talán a Newcastle tudná simán kifizetni azt túlárazott értéket, amire a Chelsea-nél várnak.

Borítókép: Fotó: ph.FAB/Shuttetstock, HobbitArt/Shuttetstock