Jönnek újítások a száguldó autócirkuszban, ezért teljesen sötétben tapogatózik mindenki, egészen az első versenyig. Jelenleg a homályban állva, a szorzók a Mercedes felé húznak konstruktőri szinten, míg a pilótáknál kiegyenlítettek az esélyek, Hamilton és Verstappen között.

Érdemes megnézni a változásokról készült videót mindenféle hosszútávú fogadás előtt, hogy nagyjából képben legyünk a dolgokkal. Ahogy a lenti gifen is látható, például az volt a cél az új szabályokkal, hogy kevesebb olyan levegő áramoljon a követő autóra, ami számára mondjuk úgy káros, lassítja és rontja a stabil állapotot. Nagyobb kerekre is váltanak, a korábbi 33 centi átmérőjű helyett, 46 centisek lesznek bevezetve, ezáltal a gumik is jobb minőségűek lehetnek. Nagy kérdés bennem, hogy ennyi szabálynál, még ha próbálták is szabályokkal megfogni, lesz-e olyan csapat, mely megtalálja a kiskapukat és ezáltal lépéselőnyre tesz szert. Láttunk már ilyet, Jenson Button tudna mesélni.

Mercedes lesz a bajnok - 1.65  Red Bull lesz a bajnok - 3.50

A pilótáknál kiegyenlítettebbek az esélyek, Hamilton nem akkora favorit, mint mondjuk egy évvel ezelőtt. Érthető, hiszen a címvédő Verstappen, akinek tavaly sikerült megfognia Hamiltont, és ki is billentette a magabiztos, nyugodt stílusból, melyet az autóban rejlő fölény generált. Érdekes lesz látni, mennyire gyorsan tudnak alkalmazkodni a versenyzők az új dolgokhoz. Ebben látok némi előnyt Hamiltonnál, mert ilyen újítások esetén túltolni a kocsival nem szabad, és a vehemens stílus is csak csapaton belüli feszültséget eredményezhet, tehát ezek mindenképp hátrányai Verstappennek. Február végén és március elején lesznek a tesztek, míg a szezon március 20-án indul Bahreinben.

Hamilton lesz a bajnok - 2.00  Verstappen - 3.25

Az írásban közölt szorzók a bet365-től származnak, és 2022. január 12-én 13:50-kor voltak érvényben. A teljes kínálatot is az irodánál találod, a Forma-1 menüpont alatt!

Borítókép: Fotó: Abdul Razak Latif/Shutterstock

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org