Két fesztivál, a Glorious Goodwood és a yorki Ebor között ezúttal kisebb, kiegyenlítettebb Group3 futamok a briteknél.

Haydock Park 15:30 Rose Of Lancaster Stakes – Group3

Hároméves vagy öregebb lovaknak kiírt 10 furlongos és 100 yardos Group3 futam, 63.000 fontos garantált nyereményalappal.

Indulók

Nem rossz formában lévő lovakat hoztak ide, többet is, így aztán a favoritokra is meglehetősen magas oddsok lettek. A négyéves Autocratic háromszoros futamgyőztes. Maiden és hendikep sikereket követően májusban érte el karrierje csúcsát, Sandownban egy Gr3 futamon ért elsőként célba. A hároméves Laraaib még veretlen, 3/3 mérleggel. Maident és két hendikepet nyert, a legutóbbit Ascotban július közepén. Spark Plug a rangidős az esélyesebbek közül a maga hat évével. Ötöt nyert meg eddig 23 futamából. Érdekesség, hogy egy hónapja győzött élete első Class1-esén, Sandownban egy Listeden. Tavaly a 31 fős newmarketi Cambridgeshire (heritage hendikep) elsősége volt a legkomolyabb teljesítménye.

Elemzés és tippek

Laraaib (4.00) egyelőre hibátlant produkált, nem nagyon tudok belekötni. Egyetlen negatívum az lehet, hogy egyből egy Group3 futamon indítják, nem pedig mondjuk Listeden, de persze ez nem azt jelenti, hogy ne lenne elég a teljesítménye erre a versenyre, csak én inkább a fokozatosság mellett vagyok. Autocratic büntetve van, Francis Of Assisi (9.00) meg közel egy éve nem futott, akkor is utoljára Ausztráliában. Azért kíváncsi leszek rá, a déli féltekén Group3-t nyert 10 hosszal, de maradok a favorit mellett, még, ha élesben nem is vállalom be ezúttal.

Haydock-Park-003

Haydock Park. Fotó: John Harwood/Flickr

Haydock Park 16:35 Dick Hern Stakes – Listed

Hároméves vagy öregebb lovak Listed versenye. Kizárólag kancák nevezhettek, távja 1 mérföld és 37 yard, garantált nyereményalapja pedig 47.000 font.

Indulók

A futam favoritja az a hároméves Sea Of Grace, aki idén még nem nyert versenyt. Tavaly John Oxx alatt Gr3 győzelemig jutott, de ebben a szezonban még nem örülhetett. Mentségére legyen mondva, elég magas szinten futtatták, májusban Gr1-en Franciaországban lett második, a Falmouth Stakesen (Gr1) pedig 3 hossz lemaradással bejött negyediknek. A vele egykorú Mittens hendikepekkel próbálkozott a szezonban és 4-ből kettőt meg is nyert, amik után mentek is vele egy Listedre. Nem futott rosszat, kevesebb, mint másfél hosszal maradt csak le, de ez azon a kiegyenlített versenyen csak az ötödik helyre volt elég. Az esélyesebbek közül talán Queen Of Timenak van a legkiegyensúlyozottabb éve, két győzelemmel, egy ascoti Listed Handicap negyedik és egy Listed második hellyel.

Elemzés és tippek

Talán mondanom sem kell, hogy Sea Of Gracere (1.80) ez az odds minden, csak nem érték, ráadásul még csak nem is bízom benne, amióta átkerült egy másik istállóhoz, nem találta meg a nyerő patkóit. Mittensben (4.50) ugyancsak nem érzem az erőt. Kezdésnek a Class1-esek között nem volt az rossz futás, de futama egyik favoritja volt, és ahhoz képest már nem olyan fényes az az ötödik hely. Megint esélyes, nem kérdés, de érdemesebb magasabb régiókban körülnézni, Queen Of Time (9.50) például határozottan tetszik.

Newmarket-Racecourse-004

Newmarket Racecourse. Fotó: Cornfield/Shutterstock.com

Newmarket 16:40 Sweet Solera Stakes – Group3

A két haydocki Class1 mellett egy Gr3-t lerendeznek newmarketban is, a kétéves korosztálynak. Negyvenezer font lesz szétosztva a kancák között, távja hét furlong.

Indulók

Két „ígéret“ a piacvezetők között. A Godolphintól Poetic Charm és az Al Shaqab Racingtől Mayyasah is egy futamon / győzelmen van eddig túl. Tőlük tapasztaltabb a már Listeden is nyerő Tajaanus, és a 4/3 mérleggel rendelkező Dance Diva, aki ezen a pályán nyert Listedet, Ascotban pedig Gr3 versenyen sem vallott szégyent, második lett. Érdemes megemlíteni a még veretlen (2/2) Capla Temptresst is, két novice győzelemmel a háta mögött.

Elemzés és tippek

Bő választék van, de a tapasztalatlan lovakat szokás szerint hanyagolnám. Dance Diva (5.50) és Tajaanus (9.00) is futott már Class1-et, mindkettőt jó oddson adják, közülük érdemes választani. Utóbbit tartom jobb értéknek.

Borítókép: Fotó: Cheryl Ann Quigley/Shutterstock.com

Játékidő eredménye - Megerősített szorzók

Fogadjon nagyobb szorzóval a legjobb bajnokságok mérkőzéseire, beleértve a Bajnokok Ligáját, az Európa Ligát és az angol Premier Ligát.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org