Hogyan lehet Fucsovics negyeddöntős a pekingi ATP500-as tornán?

Tenisz Fucsovics Márton Marco Cecchinato ATP Peking

A kínai torna nyolcaddöntőjében Marci Marco Cecchinatoval néz szembe, és a bukik szerint nagy esélye van a továbbjutásra, még akkor is ha a világranglistán az olasz játékos jobban helyezett nála.

Másodjára találkozik a két játékos és az első alkalomtól eltérően (idei müncheni torna), most kemény borításon fog lezajlani az összecsapás. Az említett meccset a magyar srác nyerte (7-6, 6-1) és méghozzá az idénynek annak az időszakában, amikor Marco nevet faragott magának az ATP-ben. Tornagyőztesként érkezett Budapestről, és a Marcitól elszenvedett veresége után sem maradt nyomtalan az idei szereplése a salakon. Mindenkinek még éles emléket jelent a Novak Djokovic elleni győzelme a Roland Garroson. Pár hétre rá a vörös, lassú borításon megszerezte második tornagyőzelmét is Umagban. Tehát, mondható, hogy nem hétköznapi győzelmet aratott Fucsovics Münchenben az olasz játékos ellen. Nem is volt könnyű az a győzelem (legalábbis az első játszma), de most nem lehet önbizalmában semmilyen rés. A papírforma magyar győzelmet sejtet (1.45), de Cecchinato szorzója azért nem mutatja reménytelennek Cecchinato továbbjutását (2.75). Még akkor is ha az egyetlen egymás elleni meccsük salakon zajlott, levonható volt néhány következtetés Marci ellenfelének játékát illetően.

Hibákból tanulva csak előre

Fucsovicsnak, elsősorban saját erényeit kell érvényesítenie. Keményebb szervájával és laposabb, támadó ütéseivel ezen a borításon elméletileg pályára tudja vinni azt a gyors játékot, amire ellenfele ne tudjon válaszolni. Gyakran folyamodhat a röpték beékeléséhez is játékában. Marci gyorsabb és az olasznak pedig nem igazán a legjobb a defenzív játéka.

Fucsovics Márton. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Marci meg kell akadályozza, hogy Cecchinatonak ideje legyen ráállnia ütéseire, mert akkor támad a legveszélyesebben. Ilyen esetben pontosan és jól helyezett ütésekkel kiszorítja oldalra vagy hátraszorítja messze az alapvonaltól ellenfeleit. Habár stabil az egykezes fonákja is, az erősebb tenyeresére próbálja terelni a kapott labdákat pontzáró szándékkal. Ez a játék egy nem elég céltudatosan kivitelezett taktika ellen könnyen lehet eredményes. A müncheni meccs elején Marci határozatlan játéka rögtön fölényhez segítette Cecchinatot. Marci a pályától távol, szinte a nézők mellől volt kénytelen a labdákat játékban tartani. Az olasz taktikája addig működött, amíg Fucsovics az alapvonalhoz közelebbi, indítványozóbb játékra állt át, nagyobb kockázatokat vállalva. Abban a pillanatban a meccs összképe megváltozott. Amikor sikerült az alapvonalhoz közelebbi helyzetből korábban válaszolni ellenfele éles szögű, építő labdáira, a fölény magyar oldalra került.

Marci indítványozó kell legyen kényelmetlenebb helyzetekben is, mert valószínű, hogy  Cecchinato a Marcinak kissé passzívabb fonákját fogja újra keresni a pörgetett egykezes fonákjával. Pörgetésük miatt ezek magasan pattannak még a kemény borításon is, ami megnehezíti a versenyképes válaszokat, ezért kell korán ütnie Marcinak. A támadó, lapos játék lehet a kulcs a győzelemhez. Az tény, hogy Cecchinato legyőzhető ellenfél főleg, hogy jelen pillanatban hullámvölgyben van. A kemény pályás idény kezdete óta a világranglista 22. játékosa csak két meccset nyert és hatot veszített. Fucsovics, aki a 45. helyen áll, ő sem lehet túl büszke utóbbi eredményeire, hiszen legjobb eredménye az őszi kemény pályás szezonban a Cincinnatiban elért harmadik forduló, de ez egy jó alkalom egy szép teljesítményre. Marci 2-0-s győzelme 2.23-s, 2-1-s győzelme pedig 3.90-s szorzót ér. Cecchinato 2-0-s győzelmét 4.90-s szorzóval számolják, a 2-1-s győzelmét 6.10-s szorzóval. Többek között, a szettek számára is lehet fogadni, míg a két játszmában lezajló meccset 1.54-s szorzó jelöl, addig a háromban lezajlót 2.43-s.

Fogadj most és szurkolj!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018.10.03. (12:45).

Borítókép: Fucsovics Márton. MTI Fotó: Illyés Tibor

Unibet TV

Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

július

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Unibet TV

  • Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kapcsolódó cikkek