Gondba kerülhet a hétvégi rangadón a Leipzig, ugyanis egyre több játékosa nem bevethető. Milyen csapattal tudnak így kiállni a Leverkusen ellen? Milyen hatással lesz ez rájuk?

Lecsapott a járvány

Alapjáraton, ha egy csapat idegenbeli Bajnokok Ligája mérkőzését 5-0-ra nyeri, akkor ott nagy gondnak nem kéne lennie, ugye? A Leipzig Belgiumban nyert, ezzel valószínűleg a tavaszt az Európa Ligában kezdheti meg. Az említett BL-meccs előtt kiderült, hogy Gulácsi Péter és a vezetőedző, Jesse Marsch is megfertőződött, majd a hétvégéhez közeledve, további hat játékosnál mutatták ki a fertőzést, köztük volt Willi Orbán és Yussuf Poulsen. 

Sérüléssel bajlódik Szoboszlai Dominik, Marcel Halstenberg és Amadou Haidara, szóval bőven akad gondja a csapatnak. Mindezek ellenére, egy olyan kezdőt tudtak a pályára küldeni, akik magabiztosan nyertek. Véleményem az, ha nem lesz további fertőzés, akkor valószínűleg a Belgiumban látott felállással játszik majd a Leverkusen ellenében is a Leipzig. 

Az a Leverkusen lesz az ellenfél, akiket jól ismerhetünk, hiszen a Ferencváros ellenfelei az Európa-ligában. A bajnokságban a dobogóért küzdenek, formájuk rendkívül ingadozó, de ez várható volt, alapjáraton egy fiatal keretről beszélhetünk, akiket ráadásul sérülések is sújtanak. Charles Aránguiz már hetek óta nem bevethető, hiányában mindössze egyetlen bajnokit tudott megnyerni a Leverkusen. 

A 9 mérkőzésen 8 gólt szerző Patrik Schick szerencsére visszatérhet a sérülése után, így legalább lesz egy olyan játékosuk, aki bármikor képes szállítani a gólokat. A Leverkusen ellen szól ugyanakkor az, hogy eggyel kevesebb napjuk volt pihenni, míg a Leipzig ellen szól, hogy edző nélkül kell gyakorlatilag meccset játszaniuk. Ilyen káoszban a mindkét csapat gólt szerez opció evidensnek tűnhet (1.53), de kiindulva abból, hogy a Leverkusen idén mindössze egyetlen rangadót nyert ('Gladbach), így mellé lehet venni a hazai pontszerzést is. 

Borítókép: Leipzig csapata (forrás: shutterstock.com / Vitalii Vitleo)

  • RB Leipzig - Bayer Leverkusen Tipp

    Leipzig vagy döntetlen + Mindkét csapat gólt szerez
    1.87 Unibet

100%-os befizetési bónusz 10 000Ft-ig!

Az új Unibet játékosok akár egy 10 000 forint értékű befizetési bónuszban is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org